Je obecně známo, že pravidelné saunování zvyšuje obranyschopnost organismu a má všeobecně blahodárný vliv na naše zdraví. Z tohoto důvodu si vlastní saunu pořizují i ti z nás, jejichž bydlení není příliš prostorově velkorysé. Jaké jsou možnosti v případě bytu v panelovém domě?

Můžete nám krok za krokem popsat, jak taková realizace saunové kabiny v paneláku probíhá? Je zapotřebí stavební povolení?
Stavební povolení určitě není třeba. Je to jako pořízení nového nábytku. Vše začíná zaměřením prostoru, následuje cenová kalkulace, smlouva a vlastní realizace. Pokud vše vyrobíme jako saunovou kabinku, tak je montáž hotová za několik hodin. Má-li prostor pro saunu složitější tvary, vyrábíme obvodové stěny sauny na místě a následně usadíme interiér – vše trvá maximálně 2 dny.

domaci sauna

Můžeme si pořídit saunu také do garsonky?
Ano. Pro tyto případy máme v nabídce řadu saun MINI, které disponují opravdu malými rozměry.

Pokud nepatřím do skupiny movitých klientů, a přesto si chci dopřát komfort domácí sauny, které řešení je finančně nejvýhodnější?

V naší nabídce je to sauna řady IDEAL, která má kvalitní řízení teploty a poměrně hezký a kvalitně zpracovaný interiér. Levněji můžete pořídit sauny Economy, která je osazena méně vyspělou regulací teploty a saunovým topidlem.

V poslední době roste obliba tzv. biosaun. Co to je biosauna a jaká jsou její specifika? Odkud pochází její název?
Bio sauna je klasická sauna (někdy také nazývaná parní sauna), která je osazená topidlem s aktivním výparníkem a regulátorem umožňujícím nastavit poměr teploty a vlhkosti v sauně. Díky tomuto zařízení je možno docílit až 70% vlhkosti vzduchu při teplotě kolem 60°C. V klasické sauně je totiž vlhkost jen 10-15% a suchý horký vzduch některým uživatelům vadí při dýchání. V režimu BIO sauny je tento neduh potlačen a uživatel má možnost si užívat vlhkého vzduchu také k inhalaci vonných přísad a celkově příjemnější relaxace.

sauna

V jedné z předchozích otázek jsme řešili možnosti pro méně movité majitele nemovitostí. Nyní se pojďme zaměřit na jinou cílovou skupinu. Pokud si můžeme dovolit investovat do privátní sauny neomezené množství prostředků, co byste nám jako odborníci doporučili? Která sauna je nejlepší?

Zde si musíme říci, že každá, kvalitně postavená sauna, v zásadě funguje tak, jak má. U náročnějších zákazníků se proto zaměřujeme hlavně na odlišný vzhled interiéru použitím masivních dřevin, obklady stěn zde provádíme ze širokých masivních prken nebo na zakázku vyráběných kazet (CEDR). Strop sauny nabízíme také s obkladem z masivních CEDRových špalků atd. Jako novinku máme vnitřní obklady ze speciálně vyrobených dýhovaných desek, kde si povrch může zákazník vybrat z až 100 různých druhů dřevin.

Jakým příslušenstvím můžeme svou saunu vybavit, abychom zvýšili svůj uživatelský komfort?
Rozhodně doporučuji saunu vybavit topidlem s výparníkem, za zvážení stojí i kombinace s infrazářiči. Těm kteří si pobyt v sauně chtějí opravdu vychutnat nabízíme různé druhy LED osvětlení a ozvučení sauny.

saunovaci infra kabina

Které doplňky a příslušenství jsou nejvíce žádané a proč?
Jsou to zařízení pro ozvučení sauny. V současné době máme v nabídce 2 typy HIFI systémů určených pro saunu včetně vnitřního ovládání.

Co je úplně tím nejluxusnějším doplňkem, takový ten TOP ONE?
Je to bezesporu nová regulace EMOTUCH II+. Je to nejmodernější saunový regulátor vybavený velkou dotykovou obrazovkou s vysokým rozlišením, s mnoha možnostmi nastavení a také předvolbami parametrů saunování pro 8 uživatelů.

saunovy regulator EMOTUCH II+

Zvládneme realizaci sauny svépomocí, anebo bychom ji raději měli svěřit do rukou odborníků?

Každý si musí uvědomit, co je pro něj výhodnější. My nabízíme dodávky saun na klíč, včetně veškerého servisu. V případě montáže svépomocí si zákazník případné problémy způsobené špatným technologickým postupem a nevhodným materiálem musí řešit sám.

Na naše zvídavé otázky nám ochotně odpověděl pan Zdeněk Semelka. Děkujeme.

Nezeptali jsme se na otázku, která Vás zajímá? Zeptejte se sami. Potřebné kontakty najdete na stránkách www.saunasystem.cz. a pokud se pro komfort vlastní sauny nakonec nerozhodnete, rozhodně zajděte alespoň jednou týdně do veřejné, víte přeci, že pravidelné saunování prospívá našemu zdraví.