Obliba infrasaun roste
Infrasauna je čím dál více oblíbenou součástí moderního bydlení, kterou si pořizují nejen majitelé prostorově velkorysých, ale i skromnějších interiérů. Jednou z hlavních výhod této moderní alternativy klasické sauny je totiž nenáročnost na prostor. K jejímu umístění stačí jen něco málo přes jeden metr čtvereční. Novinkou na trhu je infrasauna pro jednu osobu, Samoa z kanadského jedlovce vybavená rádiem/MP3 přehrávačem s dálkovým ovládáním, ionizátorem, teplotním senzorem a světlem na čtení, která umožňuje vysoce komfortní ovládání prostřednictvím jediného vnitřního panelu. Vybrat si samozřejmě můžete i z větších kabin, tak jako většina příznivců zdravého životního stylu, kteří si chtějí užívat domácí saunování ve dvou, a proto vybavují své interiéry kabinami minimálně pro dvě osoby.

Infrasauny Mountfield

Na velikosti nezáleží
Zcela nezávisle na velikosti kabiny má pobyt v infrasauně blahodárný vliv na lidské zdraví. Saunování posiluje imunitu a zbavuje naše tělo škodlivin, které jsou z něho vyplavovány potem. Protože pobyt v sauně zvyšuje prokrvení, osvědčuje se také při odstraňování kožních problémů, například při akné a ekzémech. Dále saunování zlepšuje metabolismus, napomáhá hubnutí, pomáhá při nespavosti a redukuje projevy celulitidy. Tak je tomu samozřejmě za předpokladu, že se saunujeme pravidelně, odborníci doporučují saunování alespoň dvakrát týdně. Pobyt v infrasauně však může rovněž přispět ke zlepšení stavu pacientů nemocných angínou či zánětem dutin, ale také chronickými zdravotními problémy, jako je revma.

Infračervené teplo pro každého

Záření infračervených paprsků je natolik šetrné, že si ho můžeme dopřávat každý den. Další výhodou infrasauny je, že ji na rozdíl od klasické sauny mohou bez obav využívat také lidé s respiračními obtížemi (například astmatici a alergici), stejně jako lidé s onemocněním srdce, a samozřejmě i malé děti. Sečteno a podtrženo, jedná se o zdravotně přínosnou záležitost, kterou může bez obav využívat celá rodina. Když k tomu ještě připočtete, že se jedná o velice stylový doplněk interiéru, nejspíš si říkáte, proč ještě infrasaunu nemáte. Naštěstí tento nedostatek lze snadno napravit. Stačí jen nalistovat stránky http://www.mountfield.cz/infrasauny a vybrat si tu svou.