Nedílnou součástí posuvných dveří je stavební pouzdro. Na tom celý nápad koneckonců stojí a padá. To však existuje v mnoha různých typech a pro efektivní fungování posuvných dveří je třeba vybrat to správné.

Typ Standard a Unibox

Nejobyčejnější pouzdro je typu Standard. Slouží pro jednokřídlé dveře a vyrábí se v různých šířkách. Používá se také nejčastěji – všude tam, kde dříve bývaly obyčejné jednokřídlé dveře.



S poněkud sofistikovanějším nápadem přichází stavební pouzdro JAP Unibox. Taktéž slouží pro jednotlivé jednokřídlé dveře, ale zvládne pojmout dvoje– každé z jedné strany. Je tak ideálním řešením pro dvě sousedící místnosti. Nejenže ušetří místo (tam, kde byste musei instalovat dvě pouzdra, si vystačíte s jedním), ale také peníze. Tato varianta totiž přijde levněji než dvě samostatná pouzdra. Jednoduše tedy chytré a levné.

Typ Komfort a Parallel
Pro velké prostory, které disponují dvoukřídlými dveřmi, se nabízejí dvě varianty. První z nich je stavební pouzdro JAP 710 Komfort, které sestává ze dvou pouzder, z nichž každé je na opačném konci dveří. Ty se tedy posouvají směrem od sebe a simulují klasické otevírání dveře ze středu.



Druhou možností pro dvoukřídlé dveře nabízejí pouzdra Parallel. Ty mají zásuvnou kapsu pouze na jedné straně a dveře se do nich zasouvají vedle sebe – podobně jako zásuvné dveře u skříně. Dveře se tedy otevírají z jedné strany.

Při výběru pouzdra je v první řadě nejdůležitější vzít v potaz dispozice bytu a poté vybrat nejvhodnější možnost. Pouzdra se vyrábějí ve dvou variantách – pro zasazení do zdi a do sádrokartonové příčky – a v mnoha různých šířkách.