Zimní zahrada se stává vedle terasy, standardním doplňkem, nejen nově stavěných rodinných domů. Je to v podstatě rozšíření obytné plochy o účelově využitelný prostor, který může být pojat jako čistá zóna k posezení, nebo i zóna, která je doplněna záhonkem na pěstování květin, nebo bylinek. Rozhodnutí je již na každém majiteli takového příjemného prostředí. Aby to prostředí bylo ale opravdu příjemné, tak je potřeba se vypořádat se slunečními paprsky, které z prosklené místnosti, nejen v horkých letních měsících, dovedou udělat pekelně horké prostředí.

Na tuto skutečnost musí každý, kdo se pro zimní zahradu rozhodl, myslet hned od začátku. V okamžiku, kdy se sluneční paprsky opřou do skleněné plochy, nepomůže ani ventilátor, ani otevřená okna. Sluneční paprsky je potřeba odizolovat, neumožnit jim vstup do prostoru zimní zahrady. Jak na to?

zimni zahrada

GARDINIA a ALUGARD mají i pro takovou situaci řešení. Mohou to být baldachýnové rolety, které jsou umístěny pod skleněným stropem a na prosklených stěnách zimní zahrady. Může to být ale i plisé, které je umístěno v rámech oken a skleněného stropu a které vytváří izolační vrstvu, která dovede prostředí zimní zahrady, i v těch nejparnějších dnech, zpříjemnit.

V nové kolekci plisé, kterou ALUGARD nabízí, jsou zařazeny látky „Outdoor“, které jsou pro použití v zimních zahradách přímo určeny.

V prostředí zimní zahrady dochází k odpařování vlhkosti, která kondenzací par napadá a poškozuje látku plisé. Právě látka „Outdor“ tomuto vlivu odolává. Je vyrobena ze 100% polyesteru a rubová strana látky je navíc opatřena fungicidním povrchem, který omezuje možnost růstu plísní vlivem vlhkosti. I údržba látky „Outdoor“ je velice jednoduchá a nenáročná.

ALUGARD Plissee Outdoor

Pokud jste nejen milovníkem přírody, ale i bojovníkem za její čistotu, pak se jistě rozhodnete pro zastínění Vaší zimní zahrady pomocí plisé, které je vybaveno látkou „PLANET“. Tato látka je totiž vyrobena z PET lahví. Z šesti takových PET lahví se vyrobí přibližně jeden metr čtvereční látky. Látku „PLANET“ lze použít i v ostatních interiérech, včetně velkých veřejných objektů. A co je důležité, právě pro ty, kterým stav našeho životního prostředí není lhostejný, je to, že po ukončení životnosti látky ji lze opět velice snadno bez odpadu zpracovat.

Ještě jedna důležitá informace pro všechny, kteří o zimní zahradě uvažují. Velké změny teplot mohou způsobit na sklech oken tepelný šok a okno, nebo strop zimní zahrady může prasknout. Proto vždy dbejte na to, aby skla, která jsou do rámů Vaší zimní zahrady vsazována, byla zabroušena, nebo kalena. Tak předejdete nemilému překvapení, že sklo v rámu tepelnému šoku neodolá a praskne.

ALUGARD Plissee DUETTE

Pokud uvažujete o zastínění zimní zahrady a nemůžete se rozhodnout, tak využijte zkušeností našich odborníků a obraťte se na nás. Navštivte naše www.gardinia.cz, nebo se se svým dotazem obraťte přímo na náš tým na adrese gardinia@gardinia.cz. Budeme se snažit, abychom Vám s řešením Vašeho problému pomohli.

Váš tým GARDINIA HOME DECOR CR spol. s r.o. Žatec
Rudolf
Záhoř