1. Dřevo je tradiční materiál s řadou výhod
Domy ze dřeva mají svou tradici u nás i ve světě. I když v Čechách došlo ve 20. Století k určitému útlumu dřevostaveb, v některých zahraničních státech zastupují 50 – 70 % všech obytných domů. Stavby ze dřeva jsou konstrukčně lehké, velice variabilní a dřevo je navíc příjemným materiálem pro člověka. Kdo někdy mohl strávit čas v dřevostavbě, jistě potvrdí, že dřevo působí teplým a útulným dojmem. Pokud jste takovou možnost neměli, prohlédněte si vzorový dům v Sedlčanech.

2. Nízkoenergetické a pasivní dřevostavby
Rodinné domy na klíč je možné postavit i v nízkoenergetickém a pasivním standardu. Pasivní domy mají spotřebu energie na vytápění do 15 kWh na m2 a rok. Nízkoenergetické domy spotřebují od 15 – 50 kWh na m2 za rok. Oproti běžné novostavbě se jedná o poloviční až třetinové náklady. Investice do takového domu se vám bude vracet každý rok s účty za energie.

3. Dřevostavby na klíč
Protože je dřevo snadno zpracovatelný materiál, můžete si dům nechat přizpůsobit přesně dle vašich představ. Rodinné domy i bungalovy na klíč je možné doplnit o nadstandardní prvky, jako je garážové stání, podlahové vytápění, krbovou vložku nebo dispozičně upravit dle přání zákazníka. Nechte si zpracovat 3D návrh zdarma a přesvědčte se sami.

4. Rychlost
Montované dřevostavby vynikají v rychlosti, s jakou jsou postaveny. Prefabrikované konstrukční rámy jsou připraveny ve výrobním závodě z cinkovaných a vysušených KVH profilů. Ty jsou na místě stavby pouze sestaveny dohromady, vyplněny izolací a pobity OSB deskami. Vše je doplněno o termo-izolační omítku, střechu, okna a další standardní prvky. Stavebnicový systém nezatěžuje okolí stavby a zkracuje dobu do kolaudace objektu.

5. Cena
Dřevo je levným stavebním materiálem a tomu odpovídá i cena moderních dřevostaveb.
Rodinný dům je tím pádem možné pořídit už za méně než 2 miliony korun.