1. Odtáhněte nábytek od topení
Možná máte před topením kusy nábytku, které brání proudění tepla do prostoru. Nábytek proto odsuňte na jiné místo a na stěnu za topením dočasně nalepte fólii z hliníku. Teplo se bude od zdi odrážet a prostory se rychleji vytopí.

2. Nesprchujte se v horké vodě
Vymrzlí po příchodu domů máme tendence napustit si extrémně horkou vanu a naložit se, ale paradoxně nám po vylezení z koupelny bude ještě větší zima. Tělesné teplotní výkyvy nejsou dobré ani ze zdravotních důvodů. Po příchodu domů jednoduše počkejte, až rozmrznete a potom se osprchujte teplou (ne horkou) vodou.

3. Zhasínejte

Kvůli brzké tmě často zbytečně rozsvěcujeme světla v místnostech, ve kterých pak nepobýváme. Po odchodu z pokoje se vždy přesvědčte, že jste vypli vypínač. Můžete tak ušetřit spoustu peněz.

                     zapalena svicka

4. Zjistěte, kudy k vám fouká

Máte ten nepříjemný pocit, že na vás odněkud táhne, ale nevíte odkud? Zjistíte to tak, že zapálíte svíčku nebo vonnou tyčinku a budete pozorovat, kterým směrem se plamínek nebo kouř hýbe.

5. Zateplete dům
Jakmile zjistíte, že se vám do bytu vkrádá chlad a uniká teplo, otočení kohoutkem topení se situace dlouhodobě nevyřeší. Pomůže vám pouze zateplení celého domu.
Fasádní obklady Novabrik mají skvělou schopnost odvlhčení zdiva a tepelné izolace, takže vám v zimě do domu nepronikne studený vzduch a vy se tak budete cítit v teple i bez zapnutého topení. Zateplení fasádními obklady vám pomůže výrazně ušetřit, což oceníte především v rámci delšího časového rozmezí.

A co vy? Máte na svém domě zateplovací obklad nebo vám ještě stále uniká teplo z pokojů?