Americká lednička je charakteristická svými dvěma křídly, přičemž za prvními dveřmi se nachází mrazák a druhé skrývají klasickou ledničku. Ale k dostání jsou i americké ledničky pouze chladící.

Výhody americké ledničky

Hlavní důvod, proč si spousta lidí kupuje americké ledničky, je jejich moderní vzhled a prostornost. Některé ledničky jsou vybavené také zásobníkem ledu, a tak si můžete v horkých letních dnech dát minerální vodu s ledem, bez jakékoliv námahy. Než si ale americkou ledničku koupíte, měli byste si uvědomit, že zabírá více prostoru než klasické ledničky s mrazákem. K otevření potřebujete volné místo po obou stranách, a tak ji nemůžete přisunout bokem ke zdi. Americké ledničky, stejně jako většina moderních ledniček, nabízí úspornost.

Některé americké ledničky jsou vybaveny zásobníkem vody, která je po celý den chlazená. V horkých letních dnech tak stačí přijít k ledničce a načepovat si vychlazenou vodu přímo ze zavřených dveří ledničky.

Jak americká lednička vypadá?
Americké ledničky jsou opatřeny dvoukřídlými dveřmi, které jsou buď od shora až dolů, nebo jsou pod dveřmi ještě dva šuplíky. V současné době jsou tyto ledničky k dostání hlavně ve stříbrné barvě, ale na trhu se najdou i prodejci, které nabízí i jiné barevné odstíny. Jejich uplatnění se nachází zejména ve větších moderních kuchyních, kde nadčasovost je na prvním místě.

Ať už se vám zamlouvají klasické ledničky s mrazákem, nebo americké ledničky, obraťte se na renomovaný internetový obchod Expert.cz.