V dnešní hektické a stresující době se snažíme kompenzovat uspěchaný životní styl tím, že aspoň rekreačně sportujeme, trávíme více volného času v přírodě, relaxujeme a zdravě jíme. S tím vším je spojené stále více skloňované slovo bio, což v nás vyvolává dojem všeho zdravého. K tomuto výčtu zdravých věcí můžeme teď dokonce přidat i bio saunu, která v sobě slučuje i výše zmiňované - připraví vás na sportování a doslova zahřeje na správnou „provozní“ teplotu, odplaví stres a dobře naladí a konečně pobyt v příjemném prostředí zprostředkuje vůně dřevěného interiéru sauny. Jste-li aktivnější sportovec, můžete bio saunu využívat jako přípravu před tréninkem k prohřátí svalů, kloubů a rozproudění krve ale i po sportovním výkonu místo strečingu.

Račte vstoupit
Bio sauna zhotovená Saunatopem představuje účinnou kombinaci finské sauny a parní lázně. Její jedinečnost spočívá v tom, že je vyhřívaná na nižší teplotu, tedy mezi 40 až 70 °C, ale přitom se v ní udržuje vyšší vlhkost, a to 30 až 60 % oproti klasické finské sauně. V bio sauně s finskou technologií Helo tak vzniká specifické mikroklima, které navozuje příjemný pocit tepla. To ocení zejména ti, kterým nevyhovuje vysoká teplota, jakou nabízejí klasické finské sauny. Je ale vhodným řešením především pro ty, kteří nechtějí nebo ze zdravotních důvodů nemohou užívat klasickou finskou saunu, také pro začínající saunaře nebo pro děti. Aby si každý mohl vybrat pro sebe tu správnou teplotu, je sauna vybavená různě vysokými lavicemi. Pro zvýšení komfortu a relaxačních účinků bývá bio sauna často doplněna chemoterapií, tedy světlem s měnícími se barvami. Pobyt dále zpříjemňují i různé vonné esence, která navozují lepší pocit pohody nebo zdravotních účinků bylin.

BIO sauna

Tělu na míru

Firma Saunatop doporučuje pobyt v bio sauně po dobu deseti až patnácti minut. Každé tělo je ale individuální, takže se vždy řiďte podle svých pocitů a samozřejmě svým aktuálním zdravotním stavem. Pokud by vás začali pálit sliznice nebo jste se cítili nepříjemně, saunu raději opusťte. Po saunování si nenechte ujít ochlazovací fázi v bazénku nebo ve sprše. Po té můžete vyrazit za sportem, nebo za relaxem.

Kromě skvělého prohřátí
před jakoukoli fyzickou aktivitou je nutné vyzdvihnout, že Bio sauna působí blahodárně na horní cesty dýchací a kardiovaskulární systém, www.sauny-saunatop.cz.