Více funkcí v jednom přístroji
Své místo na trhu si poměrně rychle získávají multifunkční trouby. Ačkoliv nezabírají moc místa (objem mívají okolo 30 litrů), zvládnou toho spoustu. Základem je horkovzdušný a mikrovlnný ohřev, výjimkou už není ani zabudovaný gril. Standardně toho ale umí ještě víc.

Chytrá trouba
Skvělou vlastností je tzv. 6. smysl trouby. Představte si, že už nemusíte přemýšlet nad tím, jak dlouho je zapotřebí jídlo péct a na jakou teplotu. Pohádka? Opravdu to tak funguje! Stačí nastavit druh připravovaných potravin a vnitřní senzory multifunkční trouby samy podle vlhkosti a teploty vyhodnotí, jaký režim pečení je ideální. Vy už pak jen vyndáte hotovou pochutinu a můžete servírovat.
 
Whirlpool JT 379/1 SL.

Moderní vaření v páře

Zdravý životní styl se stal pro spoustu lidí doslova modlou. Ale nemusíte mezi ně patřit, abyste ocenili funkci vaření v páře, kterou multifunkční trouby nabízejí! Připravovaný pokrm si totiž při této úpravě uchovává svou charakteristickou vůni a chuť, neztrácí vitamíny a navíc je vše krásně měkké a šťavnaté. Nechcete se vzdát křupavé kůrčičky na kuřátku? Stačí ho strčit na pár minut pod zabudovaný gril a je to!

Více jídel najednou
K multifunkčním troubám s funkcí vaření v páře je dodávána i speciální nádoba, ve které připravíte více druhů potravin najednou, aniž by se smísily jednotlivé chutě a vůně.

Pro grilování a funkci zaručující křupavost jídla zase využijete upravený talíř s rukojetí, která odolá i vysokým teplotám a nerozpálí se, takže talíř snadno vyndáte z trouby a můžete rovnou podávat.