V jednoduchosti je krása
Dnešní moderní zahrady u domů nebo uprostřed městských domků či bytových komplexů jsou vytvářeny poměrně jednoduše a dbají na lehkost a vzdušnost. Ty tam jsou plastové doplňky: zahradní nábytek, slunečníky a neforemná plastová lehátka, která do rázu prostředí příliš nezapadala. Důraz je kladen především na přírodní materiály a jednoduché doplňky. Své místo na zahradě momentálně najde nedbalá elegance, která vás zbaví povinnosti otrockého a pravidelného plení záhonků. Přírodní dekorace jako dřevo nebo kameny jsou to pravé ořechové.



Popusťte uzdu fantazii

V zahradách se dneska uplatňuje tzv. vintage styl. Ten dovoluje promluvit vaší fantazii a dovoluje pohrávat si s barvami - skvělé uplatnění na zahradě najde třeba stará lavička po babičce nebo stará dřevěná bedýnka na ovoce. Život jí můžete vdechnout nějakou pro vás příjemnou barvou a v zahradě tak vynikne zajímavý a neotřelý prvek. Fantazii také můžete uplatnit ve volbě nábytku do zahrady. Není třeba utrácet velké peníze v obchodních řetězcích za masově vyráběné zahradní doplňky. Zkuste si vytvořit nábytek třeba ze starých palet a vaše zahrada dostane originální nádech.



Odpočinek a relaxace
Otročení na zahradě opravdu není to, po čem pracující a vytížení lidé prahnou. Zahrada má být oázou a místem pro odpočinek, kde naberete síly. Velmi pěkná jsou přírodní jezírka, která krásně zapadnou do rázu zahrady a navodí pocit klidu. Pokud si chcete dopřát větší a důkladnější odpočinek, nebojte se zařadit do relaxační části zahrady vířivku, která odplaví stres a shon všedních dní.