Návrat ke klasice
Designová kolekce luxusních koberců od Jab Anstoetz Teppiche je mozaikou několika designérských týmů. Jedná se o ručně zpracované vlněné koberce propojující klasické, moderní, střídmé linie. Vzory jsou vytvářeny dvourozměrnou barevnou grafikou a třídimenzionální textilní plastikou.

Do kategorie koberců pro komerční využití spadají například dvě kolekce koberců Sense a Performance dánského specialisty Ege. Kolekce Performance je speciálně navržena pro nemocnice, pečovatelské domy, sportovní kluby, hotely a další komerční interiéry, ve kterých jsou koberce vystaveny vysokým nárokům na bezpečnost, dlouhou životnost ale i vizuálně příjemné prostředí. Nová generace vlákna poskytuje mimořádnou trvanlivost spojenou s odolností vůči skvrnám, barevnou stálostí a snadnou údržbou. Zároveň však nabízí širokou škálu vzorů a barev.

Kreativním a flexibilním řešením disponují kobercové čtverce 48 x 48 cm. Ty jsou nabízeny v jedenácti základních vzorech v standardních barevných především tlumených tónech. Kromě standardní barevnice nabízí kolekce Cityscape i speciální barvy. Jsou jimi jasné, zářivé, ostré tóny. 

Zajímavá je i výroba a aplikace krytiny. Vzor natištěný na rozměr 4 x 4 m je rozříznut na poloviny, ty pak tvoří dvě skupiny čtverců pro následnou instalaci. Při té se mají zdrojové skupiny náhodně střídat, díky čemu se výsledná sestavená podlahová krytina stává originálem. Kolekce je dostupná ve třech střižených kvalitách a dvou smyčkách.

Všímejte si vlastností koberců

V současném trendu řešení komerčních interiérů jako „openspace“ je důležitým parametrem zajištění kvality pracovního klima nejen příchozím, ale především zaměstnancům samotným. Jedním z prostředků, jak tohoto cíle dosáhnout, je použití koberců, které skvěle absorbují zvuk. Především pro kancelářské prostory byla navržena kolekce běhounů Nono - No Noise.

                                     
                                           Když se koberce živí hlukem
Protihlukové běhouny Nono od firmy Ege představují ideální koncept koberců pro boj s problémy týkajícími se špatných akustických vlastností v místnostech s mnoha tvrdými povrchy. Koberce skvěle absorbují zvuk a tím tak zmírňují účinky hluku.

 
Některé interiéry či jejich architekti vyžadují použití individuálních vzorů. Díky digitální technologii tisku dokáže Ege aplikovat individuální vzory, tematické potisky, loga, či designy sestavené přímo na míru daného prostoru. V neposlední řadě je na místě zmínit v současnosti moderní a stále sledovanější parametry, jimiž jsou atesty produktu na vliv na životní prostředí, které jsou nezbytné třeba pro získání označení tzv. „Zelené budovy“.
                                    

                                                 Inspirováno životem
Hlavní snahou návrhářského týmu Conran and Partners při tvorbě designové kolekce Visual Texture bylo vytvořit vizuální struktury v protikladu k tradičním klasickým dekorům. Inspirací kolekce je život a jeho objevování v přírodních tvarech. Kolekce pracuje s originálními ručně malovanými grafickými vzory, jedním z nich je Doodle. 

Rádi bychom upozornili naše zákazníky, že podzimní novinky budou na showroomu představovány od poloviny listopadu. Můžete se například těšit na novou kolekci koberců od JAB Anstoetz Teppiche, Design Spot Dark Water od Ege, nové tapety od Arte, opět jedinečnou kolekci tapet od Carlucci doplněnou dekoračními látkami a samozřejmě mnohé další.    
                                

www.optimal-design.cz