Proč pořídit domácí pekárnu?
1. Zásadní výhodou domácích pekáren je
ušetření práce, času a taky peněz. Chléb je jakožto základní potravinu potřeba péct/kupovat pravidelně, třeba i několikrát týdně. Úspora času a energie (
i té elektrické) je pak z dlouhodobějšího pohledu
značná. O ceně bochníků doma upečených vs. v obchodech nemluvě.
2. Domácí pekárny zpravidla nabízejí také různé doplňkové programy. Ušetříte tak čas nejen při pečení chleba, ale můžete v pekárně
klidně i připravit večeři nebo vyrobit jogurt.
3. Skvělé je, že u tohoto vaření-pečení nemusíte stát. Jen vložíte suroviny, nastavíte program a
po zaznění signálu se vrátíte k hotovému. Žádné hlídání a míchání.
4. S pekárnou zvládne péct i
ten, kdo v kuchyni nemá žádné zkušenosti.
5. Nezanedbatelným plusem je i
ozdravění vašeho jídelníčku. S vlastnoruční přípravou chleba i jiných jídel jste si vždy jisti použitými ingrediencemi a hlavně v případě chleba získáte daleko kvalitnější a zdraví prospěšnější potravinu, než kdybyste si ho koupili v obchodě.
Nekvalitní nabídka pečiva, která je v České republice bohužel standardem, je jen dalším argumentem, proč si chléb raději upéct doma.
6. Domácí pekárna je výbornou věcí nejen pro ty, kterým záleží na zdraví, ale i
pro bezlepkáře.
Jak si vybrat domácí pekárnu?
Při výběru si položte otázku, na co všechno byste pekárnu rádi používali a jak často. Pokud víte už teď, že jí příliš odpočívat nenecháte, raději investujte do kvality.
Například
upřednostněte nerez před plastem a zajímejte se o to, jestli
obchod zajistí servis a náhradní díly v případě poruchy. Co se týká spotřeby, vězte, že pekárna
žere v průměru 5x méně energie než elektrická trouba.
Dalším faktorem je
velikost pekárny. Pokud máte malou domácnost a zrovna se vám zalíbil konkrétní jednohákový model, určitě bude stačit. V ostatních případech a hlavně do větších rodin je vhodnější pekárna dvouháková. Mějte také na paměti, že jednohákové pekárny mívají prakticky stejné vnější rozměry jako dvouhákové a mnoho místa s nimi tedy neušetříte.
Jak už bylo řečeno, nabídka domácích pekáren je nepřeberná. Než začnete zkoumat a porovnávat jednotlivé modely, přijměte tip na
domácí pekárnu Sana, která by mohla vzhledem ke své
multifunkčnosti sedět většině uživatelů. Co nabízí?
• Libovolná nastavitelnost teplot a časů umožňuje připravit
prakticky jakýkoli recept, který vás napadne: chléb s droždím i kváskem, maso a ryby, přílohy, jogurt, marmeláda, sádlo a škvarky, různé kaše (
ovesné, rýžové, atd.), tempeh, vývary, sekaná, pečený čaj, amasaké a další.
• Vícefázové kynutí a pečení zajišťuje tu
nejlepší chuť i kvalitu domácího chleba.
• Pečení bochníků v rozmezí
500 – 1700 g.
• Možnost zdravého nízkoteplotního pečení. Vychutnejte si
mimořádnou šťavnatost pomalu pečeného masa!
•
Vize spotřebiče na celý život – odolné materiály, doživotní servis, náhradní díly a poprvé aktualizovatelný software, na který v budoucnu bude možné nahrát nově vyvinuté programy.
Porovnání pekárny Sana s ostatními na trhu najdete
zde.