Na velikosti záleží
Lidé i květiny mají jedno společné - aby se cítili dobře, potřebují dostatek prostoru. Než sáhnete po prvním truhlíku, pořádně si promyslete, zda se do něj bez problémů vejdou kořeny. Oni se vám za to dobře odmění - lépe porostou. V potaz berte také konečnou velikost zasazených rostlin. Jak budou velké, až vyrostou? Hmotnost truhlíků by v případě opravdu velkých květin a keříků nemuselo balkonové zábradlí zvládnout. Pelargónií a begónií si ale můžete do truhlíků nasadit v podstatě tolik, kolik se do truhlíku vleze. Nejčastěji proto využijete truhlíky s délkou 40 až 100 cm a šířkou od 15 do 25 cm. Odborníci radí, že pro slunné jižní strany byste měli zvolit truhlíky ve světlejších barvách. Důvod je prostý - neriskujete, že se substrát v nádobě nadměrně přehřeje. Nikdy nezapomínejte ani na podmisku, ta ochrání fasádu vašeho domu i podlahy.

samozavlazovaci truhliky Fency

Bůh žehnej samozavlažování

Rosí se vám čelo už jen při představě, jak každý den kontrolujete vláhu a běháte s konvicí? Máme pro vás řešení. Při výběru truhlíků dbejte na to, aby v sobě měly zabudovaný samozavlažovací systém. Ulehčí vám život. Nehrozí přelití a vy si můžete klidně odjet na pár dní třeba na chatu. Vaše květiny to bez vás zvládnou klidně i týden či dva.

kulaty kvetinac Lechuza Puro color

Vybrat si můžete mezi většími samozavlažovacími truhlíky a menšími zavlažovacími květináči. Oba dva typy jsou opatřeny drenážní otvory. Bez nich by kořenům hrozilo uhnívání, protože by přebytečná voda neměla kudy odtékat. S největší pravděpodobností se na balkoně neobejdete ani bez držáků truhlíků. Svou pozornost zaměřte především na ty kovové, udrží toho více.

samozavlazovaci truhlik FLOWER LOVER cubico

Co říkají moderní trendy?
Rok 2017 přeje přírodním barvám a především béžové, ale samozřejmě hlavní je to, co se líbí vám a co se vám hodí do interiéru bytu nebo k fasádě vašeho domu. Řiďte se svým vkusem. Vždyť příští rok budou v kurzu zase jiné barvy. Prodejci nabízí velké množství různě velkých a různě barevných květináčů i truhlíků. A některé patří mezi opravdu povedené designové kousky. S vnitřními truhlíky a květináči můžete samozřejmě sladit i další vybavení vašeho bytu. Praktické jsou v tomto ohledu kusové koberce. Ty nemusíte pokládat ode zdi ke zdi a příští rok je můžete klidně vyměnit za nové. Ani vás proto nemusí mrzet, pokud koberec při zalévaní květin polijete nebo ho při přesazování ušpiníte od hlíny.