Útulné a zdravé bydlení

Srub je typově dřevostavba - druh bydlení, o kterém se říká, že je velmi zdravé a útulné. A skutečně. O tom, že je ve srubu útulno, nikdo z nás nepochybuje. V obklopení žádného jiného materiálu, než přírodního dřeva, není člověku tolik příjemně. Proto mají srubové stavby blahodárný vliv na lidskou psychiku. Ani tvrzení, že bydlení ve srubu je zdravé, není žádné klišé. Dřevěný dům přirozeně dýchá, je v něm optimální vlhkost a díky ionizaci se zde nevíří prach – sečteno a podtrženo – ideální klima pro zdravé bydlení - vhodné také pro alergiky a astmatiky. 


Další přednosti srubů  

Další velkou předností konstrukcí dřevěných srubů konstrukce jsou vynikající tepelně izolační vlastnosti, které je řadí do kategorie nízkoenergetických staveb, což v praxi znamená nižší náklady na vytápění a s tím spojenou úsporu finančních prostředků a samozřejmě také ohleduplnost vůči životnímu prostředí. Navíc dobrá zpráva pro všechny, kteří se nemohou dočkat nového bydlení, je, že ve srovnání s klasickým zděným domem je srub mnohem rychleji postavený. Délka výstavby se pohybuje v měsících nebo dokonce v týdnech.     



Srub může být i luxusní 

Sruby nemusí mít nutně podobu víkendové chaty, ale i luxusního rodinného domu. Dřevěné sruby na klíč se dodávají podle individuálních požadavků klientů. Společnost WOOD-LIFE s. r. o., která staví dřevěné domy na klíč z kvalitního sušeného smrku opracovaného dvojitou péro-drážkou, již splnila sen mnoha spokojeným zákazníkům. Velikost, konstrukční řešení si určujete sami. Stejně jako vnitřní obvodové stěny, jejichž vzhled záleží na Vás. V nabídce jsou dřevěné obklady, dřevo, kámen a další materiály.     



Kam pro více inspirace 

Pokud toužíte po zdravém a útulném bydlení ve srubu, ale ještě nemáte jasnou představu, jak by měl právě ten Váš vypadat, můžete pro inspiraci nalistovat stránky dodavatele atypických dřevostaveb www.woodlife.cz, kde najdete ukázky hotových realizací, a kde se můžete podívat, kolik různých podob mohou dřevěné sruby mít.