Grilujeme hovězí steaky
Vyhládlo Vám při práci na zahradě, anebo si chcete udělat pohodový den? Hovězí steak Vám náladu rozhodně nezkazí. Pokud si ho ovšem správně připravíte. Myslíte, že to nezvládnete? Přečtěte si, jak grilujeme hovězí steaky.
Hovězí steaky jsou nejlepší
Hovězí steak dodá člověku více šťávy do života než deset energy drinků. Kam se na hovězí steaky hrabou krůty, kuřata a prasata! A když si své červené masíčko připravíte venku na grilu, bude mít zaručeně skvělou chuť, zejména když použijete dřevěné uhlí. Pokud jde o základní suroviny, nejlepší masíčko pochází z mladých jihoamerických býků. Můžete grilovat buď klasický roštěnec, maso z kýty či hřbetu, nebo zadní svíčkovou. Hovězí maso je třeba vždy předem naložit. Marinádu si můžete koupit buď hotovou, anebo si ji připravit. Náš tip: Směsí olivového oleje, soli a pepře nikdy nic nezkazíte.
Šikovný gril na dřevěné uhlí
Jestliže nechcete do grilu příliš mnoho investovat, a přitom si chcete dopřát skvělý gurmánský zážitek, ideální volbu představuje gril na dřevěné uhlí. Co dále oceníte, to je nízká hmotnost, a tudíž snadná manipulovatelnost, stejně jako minimální údržba. Ovšem také v případě grilu na dřevěné uhlí platí, že si pochutnáte pouze v případě, víte, jak na grilování steaků. Základem úspěchu je nepospíchat. Gril nejprve pořádně roztopte (jako podpalovač se osvědčily podpalová kostky, které má v nabídce e-shop Grily Weber), rozfoukejte uhlí a naložené maso nepokládejte na rošt dříve, než uhlíky začnou mít popelavou barvu. Náš tip: Je lepší, nastavit gril na nižší úroveň a masíčko déle propékat.
Jak to máte rádi
Steaky grilujeme z obou stran, délka propékání záleží na tloušťce masa (u klasického hovězího steaku jsou ideální cca 3 cm) a samozřejmě na tom, jak to máte rádi. Rare děláme 2 minuty po obou stranách, medium 3 minuty po obou stranách a kdo to má rád pěkně propečené, ten může nechat maso na grilu dvakrát 4 až 5 minut. Přejeme Vám dobrou chuť! Náš tip: Nezapomeňte si koupit pivo. K hovězímu se skvěle hodí i červené víno, nejlépe z Jižní Ameriky, aby si rozumělo s masem.