Na rozdíl od finské sauny není v infrasauně topidlo. Najdete v ní ale infrazářiče, které produkují léčivé infračervené paprsky. Ty si nepleťte s ultrafialovými - infračervené světlo se používá i v inkubátorech, takže se není čeho bát. Naopak!

Kvalitní infračervené zářiče pokrývají téměř kompletní spektrum záření od 1,4 do 10 mikronů a svými vlastnostmi tak připomínají slunce. Jednotlivé vlnové délky mají pak své specifické účinky:
● IR-A je infračervené záření v krátkých vlnách, které proniká až do podkoží.
● IR-B je infračervené záření ve středních vlnách, které prostupuje do horní kůže.
● IR-C je infračervené záření v dlouhých vlnách, které ohřívá povrch kůže.

Největší léčivé účinky má samozřejmě záření IR-A. Zabraňuje bolestem svalů a kloubů a prohřeje vás opravdu důkladně. Ani záření IR-C ale nezůstává pozadu. Má významné relaxační účinky a navíc likviduje viry a bakterie na povrchu těla.

pravidelne saunovani prospiva zdravi

Do infrasauny před i po tréninku
V infrasauně není takové teplo jako ve finské sauně, proto tolik nezatěžuje srdce a může do ní kdokoli. Doporučuje se zejména sportovcům před tréninkem (infrapaprsky rozehřejí svaly) i po něm (svaly se uvolní).

Při takto častých návštěvách si mnoho sportovců pořizuje infrasauny do bytu. Tyto infrakabiny si rychle oblíbí celá rodina a nehrozí tak, že by zůstaly nevyužité.  

prosklena infrakabina Grand Vitea

Kvalitní infrasauna od českého výrobce
Česká firma SaunaSystem vyrábí a prodává kvalitní infrasauny už více než 15 let. Nabízí infrasauny ve velikosti od 1 m2, které se vejdou do nejmenších bytů i luxusní infrasauny na klíč. Novinkou v sortimentu jsou i designové prosklené infrasauny.

Infrasauny vybavené zářiči Vitae produkují krátkovlnné i dlouhovlnné záření a navíc se roztopí už za 1 vteřinu. Blahodárné účinky infračervených paprsků si tedy můžete dopřát kdykoli a bez čekání.