Pohodlnější vstávání a uléhání
Vysoké postele mají spoustu předností. Tou hlavní je, že ve srovnání s nižšími lůžky umožňují výrazně pohodlnější vstávání a uléhání. Právě z tohoto důvodu jimi vybavují své ložnice především senioři. To však neznamená, že by tento nábytek neměl své místo také v ložnicích mladších ročníků. Nemusíte mít horší hybnost, abyste ocenili jejich komfort. Vstávat z vyššího lůžka je pro tělo mnohem přirozenější, než se zvedat z nízkého. To mimochodem potvrzují také lidé většího vzrůstu, kteří musí ráno zvedat větší tělo.

Luxusni vysoke postele

Praktické polohovací postele
Kdo patří mezi náročné zákazníky a chce tento komfort dovést k dokonalosti, může si nechat vybavit svou vysokou postel polohovacím systémem na dálkové ovládání. Luxusní postele Kuperus a Pullman lze dle přání zákazníka vybavit automaticky výsuvnou oporou krční páteře, která zajistí tělu správnou polohu i při čtení nebo psaní na notebooku. Třešničkou na dortu jsou modely vybavené zabudovaným masážním systémem. Polohovací systémy nijak neruší vzhled postelí, neboť jsou zabudované do vnitřní konstrukce postele. Samozřejmostí je neslyšný chod.



Zdravější pro tělo i pro duši
Vyšší ležení příznivě ovlivňuje i naši dýchací soustavu. Tato skutečnost je dána tím, že veškerý prach v místnosti se hromadí u země. Čím výše proto ležíme, tím méně prachu během spánku vdechujeme. Což je především pro ty z nás, kteří trpí alergií na prach, anebo astmatem, velmi důležité.
Vysoká postel je vhodnější také z hlediska naší psychiky. Mnoho majitelů vysoké postele udává, že čím výše leží, tím bezpečněji se cítí. Pocit bezpečí je jednou ze základních životních potřeb, a zároveň předpokladem klidného spánku. Pocit bezpečí ještě umocní čelo, doplněk, který dotváří vzhled vysokých postelí.

Foto: www.postele-ls.cz