Pokud jsou pro vás tyto pojmy záhadou, je nejlepší nechat si zkontrolovat stav zárubní odborným pracovníkem, který doporučí do nejlepší řešení. Zcela jistě nastane jedna z následujících možností.

Ponechání původní zárubně

Pokud má váš byt či dům pevné ocelové zárubně, které jsou v dobrém stavu, je možné, že nebude potřeba jakýkoli zásah a zárubně budou vyhodnoceny jako dostatečně bezpečné pro montáž bezpečnostních dveří. V takovém případě budou nainstalované bezpečnostní dveře v plném rozsahu plnit svou funkci.

K takovému případu dochází například v panelových domech, kde bývají ocelová zárubně pevně zalité do panelu, nebo v případě velmi kvalitních a odolných dřevěných zárubní podepřených masivními trámy.

Zesílení původní zárubně
V případě, že pracovník vyhodnotí, že vaše zárubně mají pevný základ, ale jejich kvalita neodpovídá kvalitám moderních ocelových zárubní, může pracovník doporučit tzv. zesílení původní zárubně. Zesílení zabraňuje roztrhnutí a roztáhnutí zárubně a chrání dveře i proti jinému poškození. Takové zesílení se instaluje na původní zárubně z vnější strany.

Vnější zesílení zárubní může být vyrobeno v různých barevných odstínech, aby bylo sladěno s původní zárubní: běžně nabízené barevné varianty jsou stříbrné, bílé, okrové a hnědé.

Nebojte se vymeny bezpecnostnich dveri jen kvuli zarubnim

Nová zárubeň

Kvalitní výrobce bezpečnostních dveří vám v případě potřeby zajistí také montáž nové bezpečnostní zárubně, která zajistí stoprocentní funkčnost dveří a tím i bezpečí vašeho domova. Navíc je možné zajistit, aby byla perfektně designově sladěná s vašimi dveřmi a prahem. Zárubně se totiž vyrábí v různých barevných odstínech, aby bylo možné je perfektně sladit s dveřmi. Například dřevodekor na zárubni bývá téměř k nerozeznání od masivní dřevěné zárubně, přitom je materiál dostatečně tvrdý a vysoce odolný proti oděru.

Zárubně mohou být také dvoubarevné tak, aby zvenčí i zevnitř odpovídaly barevnosti interiéru a exteriéru. Existuje také speciální termo zárubeň, která se montuje k termo exteriérovým dveřím a zabraňuje srážení vzdušné vlhkosti z vnitřní strany.

Jak zvolit tu správnou variantu?
Jakmile se rozhodnete pro kvalitního výrobce bezpečnostních dveří, bude k vám vyslán odborník, který prozkoumá místo, kde mají být bezpečnostní dveře namontovány, a doporučí vám nejlepší řešení. Nechte si poradit, jak nejlépe zabezpečit své bydlení, aby nikdo nenarušil bezpečí vašeho domova.