Nová generace vestavných kávovarů od společnosti Miele svědčí o tom, že kávové speciality totožné s těmi ze špičkových italských kaváren je možné připravit také doma. Stačí se jen prstem dotknout dotykového ovládání a příprava skvěle vrstveného nápoje Latte Macchiato proběhne zcela automaticky.

Přístroje nové řady CVA 5000 umějí samozřejmě mnohem více než jen připravit oblíbené Latte Macchiato. Kapučíno, horké mléko a mléčná pěna – i na toto všechno stačí stisknout jedno tlačítko stejně jako u přípravy klasické kávy nebo espresa. Při přípravě individuálních specialit se kreativitě labužníka nekladou žádné meze. Příprava vyžaduje pouze jeden pohyb rukou. Díky centrálním tryskám odpadají další nutné pohyby – šálek nebo sklenice se nemusejí přesouvat. Tento komfort poskytuje výlučně společnost Miele.

Integrovaná nádoba na mléko je rovněž zvláštností, pod kterou je podepsána společnost Miele. Izolovaná nádoba z ušlechtilé oceli se zdvojenými stěnami udržuje mléko ve studeném stavu až 12 hodin bez jakékoliv ztráty kvality. Takto je po velmi dlouhou dobu zaručena výborná mléčná pěna. Díky velkému objemu cca 700 ml lze bez problémů připravovat větší množství kapučína, Latte Macchiata, horkého mléka i mléčné pěny. Nádoba na mléko se vkládá do dvířek vestavného kávovaru a pro naplnění nebo pro skladování v ledničce ji lze bezproblémově vyjmout.

Automatické sledování stavu naplnění nahlásí na displeji včas upozornění, že je nutné mléko doplnit. Mléčná pěna je v každém případě skvělá. Druh mléka přitom nehraje žádnou roli. Pro přípravu lze použít plnotučné, odstředěné nebo trvanlivé mléko, dokonce i sojové mléko, kozí mléko nebo mléko zbavené laktózy – výsledek je vždy vynikající.

Pro každý šálek se kávová zrna čerstvě pomelou. Spařovací jednotka obsahuje dynamickou spařovací komoru, která se s přitékající vodou zvětšuje. Tím se mletá káva a voda smísí ještě intenzivněji a káva je pak plně aromatická.

Obsluha nového kávovaru je díky přehlednému textovému displeji a vedení uživatele jednoduchá a pohodlná. Lehkým dotykem senzorových tlačítek lze na displeji nastavit všechny funkce kávovaru. Tak si zvolíte druh nápoje nebo si nastavíte individuální programy, jako například dobu zapnutí a vypnutí, tvrdost vody a individuální uživatelské profily.

Až deset uživatelů si může přizpůsobit stupeň namletí kávových zrn a jejich množství, teplotu vody a množství mléka nebo vody na šálek – zcela podle přání, optimálně svým individuálním potřebám. Každý si tedy může vytvořit svůj vlastní „uživatelský profil“. Flexibilitu poskytuje navíc ještě zásobník na mletou kávu, který lze po dávkách naplnit jiným druhem kávy, například kávou bez kofeinu.

Automatický kávovar CVA 5000 se dodává se zásobníkem na vodu v provedení z ušlechtilé oceli nebo hliníku a s pevným připojením na vodu z ušlechtilé oceli. Všechny automatické kávovary v nerezovém provedení jsou vybaveny zvláštní povrchovou úpravou CleanSteel. Tak vznikají méně patrné otisky prstů a povrch se velmi snadno čistí. Speciálních čisticích prostředků není zapotřebí. Nové vestavné kávovary od společnosti Miele jsou koncipovány pro vestavbu do vysoké skříně s výškou výklenku 45 cm. Vestavbu lze provést také do mobilní skříně. Optimální je kombinace s vestavným nahřívačem nádobí, v němž se šálky na kávu předehřejí – a požitek je pak dokonalý.