Dodavatelé elektřiny se samozřejmě předhání v tom, jak oslovit a získat co nejvíce klientů. Proto není nic neobvyklého, když každoročně zamíchají s cenami a přijdou se zajímavými nabídkami.

Cena elektřiny od různých dodavatelů

Jak asi každý správně tuší, cena elektřiny se skládá hned z několika částí, v nichž se mnozí zákazníci jenom stěží vyznají, popřípadě se jim nechce zkoumat regulované a neregulované položky a výsledky pracně porovnávat.

Abyste si v tomto směru ušetřili svůj drahocenný čas, vyplatí se využít srovnávacího portálu na internetu. V jeho případě vám stačí znát jen pár základních údajů:

• Celková roční spotřeba
• Sazba elektřiny
• Provedení jističe
• Původní dodavatel

Nová cena elektřiny na vás vypadne v podstatě obratem, respektive zjistíte náklady u ostatních dodavatelů. A to prostřednictvím přehledného seznamu společností se všemi potřebnými náležitostmi. Ihned na první pohled vidíte, kolik v příštím roce můžete ušetřit. A to se rozhodně vyplatí.

Náklady na vytápění mohou být nižší

Neplaťte více, než musíte a za elektřinu už vůbec ne. Ta totiž při vytápění nemovitosti může přestavovat jednu z nejvyšších položek vašeho rodinného rozpočtu. Rozdíly mezi jednotlivými dodavateli se mohou pohybovat v řádu několik stovek až tisíc korun ročně.

Náklady na vytápění lze snížit až o pár procent, proto se takové příležitosti nevyhýbejte a dopracujte se do stavu, kdy pro vás cena elektřiny bude přijatelným výdajem.

Připravte se s dostatečným předstihem na budoucí zimu, změňte dodavatele elektřiny a ušetřete. Tento krok vám zabere jen velice málo času, protože vše potřebné za vás provede vámi zvolená společnost. Navíc takovou změnu lze absolvovat zcela zdarma, bez starostí a v krátkém časovém úseku.