Vysoký lesk může být lest
Satén je druh tkaniny, který se těší velké oblibě především pro svůj vysoký lesk. Této vlastnosti se v poslední době hojně využívá nejen u společenských šatů a spodního prádla, ale také u povlečení na postel. Právě vysoký lesk dodává ložnímu povlečení luxusní vzhled. Ovšem pozor, není vždy zlato, co se třpytí. Povlečení z kombinace saténu a polyesteru působí luxusně jen na první dojem a postrádá většinu užitných vlastností, které přísluší bavlněnému saténu, tedy tkaniny z kombinace saténu a přírodní bavlny.

 
Mako-satén povlečení Bouquet.

Bavlněný satén pohladí
Zato bavlněný satén je od Potěmkinské vesnice na hony vzdálen. Jedná se o materiál, který používají výrobci kvalitního povlečení. V této přírodní tkanině se snoubí vynikající vlastnosti saténu (krásný vzhled) a přírodní bavlny (nestudí a neklouže). Povlečení z bavlněného saténu lze používat celoročně bez obav, že by Vás v zimě studilo. Naopak Vás příjemně pohladí. Velké oblibě se těší povlečení z Mako-Saténu, které je opatřené speciálním zušlechťovacím postupem, tzv. mercizací, čímž dochází ke zvýšení lesku a zároveň odolnosti vůči opotřebení. Zcela právem je bavlněný Mako-Satén považován za jeden z nejlepších materiálů na výrobu povlečení.

 
Mako-satén-karo povlečení Luzern.

Povlečení vybírejte pečlivě
Pokud si chcete dopřát luxusní pocit ze saténového povlečení, pamatujte tedy, že při výběru ložního prádla se vyplatí vsadit na kvalitní české dodavatele místo na laciné zboží z Asie, a vždy pečlivě zkoumat složení uvedené na obalu i na štítku látky. Doporučujeme Vám navštívit stránky www.stella-ateliers.cz společnosti Stella Ateliers s.r.o., výrobce luxusního ložního prádla.

Foto: www.stella-ateliers.cz