Novinka od RD Rýmařov

Nízkoenergetický dům KUBIS 77 je nejžhavější novinkou osvědčeného dodavatele montovaných domů, společnosti RD Rýmařov. Jedná se o nízkoenergetický dům s dispozičním řešením 5 + kk a celkovou podlahovou plochou o rozloze 122m2, který je dostupný ve dvou variantách: se sedlovou, nebo s pultovou střechou. Cena včetně DPH činí 2 750 000 Kč. Jeho dodávka zahrnuje vedle kompletní stavby včetně základové desky a vybavení (podlah, sanita, atd.) také nízkoteplotní tepelné čerpadlo a vzduchotechniku s rekuperací a podlahovým vytápěním. Právě spojením špičkových technologií vznikl neobyčejně úsporný dům s měrnou spotřebou nepřesahující 40kWh na 1m2 za rok.
skica KUBIS 77

Celoročně optimální spotřeba energie

Nízkoteplotní tepelné čerpadlo DAIKIN na principu vzduch-voda od evropské jedničky v daném oboru díky invertované technologii řízení výkonu zajistí optimální spotřebu energie po celý rok. Jeho výkon 6,1kW snižuje náklady na vytápění a ohřev TUV o dvě třetiny. Výhodná elektrická sazba D56d pak umožňuje čerpat levnou energii 22 hodin denně. Vedle úspor má toto čerpadlo i další přínosy, jako je například venkovní umístění (čímž nepřipravuje majitele domu o cenný prostor uvnitř) a tichý chod. Výhodou je i možnost opakované instalace, stejně jako využití ke klimatizování (příplatkové chlazení).
Systém je dále tvořen přídavným průtokovým elektrokotlem, zásobníkem 160 l na ohřev TUV a teplovodním podlahovým topením v prvním patře (ve druhém jsou teplovodní radiátory).
KUBIS 77 ve 2 variantach

Efektivní systém řízeného větrání

Nedílnou technologickou součástí domu je již čtvrtá generace osvědčené větrací jednotky ARTREA přinášející účinnost zpětného zisku tepla až o 92%. Mezi hlavní přednosti tohoto systému řízeného větrání patří 95% účinnost rekuperace, plně uzavíratelný systém by-pass, špičkové a úsporné EC ventilátory, jednoduchá instalace a zapojení, funkce konstantního průtoku, integrovaný webserver (který je součástí standardní výbavy) a široká škála příslušenství.

Také se chcete dozvědět více informací o novém domě KUBIS 77? Najdete je na stránkách www.rdrymarov.cz.

logo RD Rymarov