Vteřiny napětí
Balení dárků je velmi pěkná a poměrně dlouhodobá tradice, která činí celý proces obdarovávání mnohem zajímavějším. Všichni dobře známe ten napínavý pocit, který změní prosté předání daru v zábavný obřad, jenž je vzrušující pro všechny zúčastněné strany. Ne každý však umí dárek zabalit tak, jak by si přál. Většině lidí nechybí ani tak praktické dovednosti (umně zacházet s nůžkami, papírem a lepidlem) jako spíše potřebná fantazie. Že mezi ně patříte, a přitom byste rádi, aby Vaši drazí obdarovávaní žasli nejprve nad nápaditým obalem, a poté až nad samotným dárkem? Tak to jste na správné internetové adrese! Na níže položených řádcích Vám totiž přinášíme několik užitečných tipů! 

Zabaleno bez námahy
Kdo se nechce s dárky balit, ten může využít služeb balicího servisu. Tento servis najdete takřka v každém obchodním centru. Šikovné slečny či paní dokonale zabalí Vaše dárky, a to zcela nezávisle na tom, jakého jsou tvaru a složení. Značnou nevýhodou však bývá dlouhá fronta, zejména v období těsně před Vánocemi (kdy valná většina lidí nakupuje dárky), a pochopitelně také suma, kterou za zabalení zaplatíte. A co originalita? Toto řešení je sice velmi elegantní a stylové, nádech fantazie však zpravidla postrádá.

Nálepkou „zabaleno bez námahy“ lze označit i skupinu dárků ukrytou v papírových taštičkách. Tento druh papírových obalů se stal v poslední době velmi populární. Jak by také ne. Mívají povedený design, dostanete je spolu s dárkem a navíc zcela zdarma, takže když Vám nezbude čas, nic už balit nemusíte. Co je však jejich nevýhodou? Omezení nebo dokonce totální absence efektu překvapení. Papírové obaly známých značek totiž mluví samy za sebe. Tip: Pokud se chcete trochu pobavit, dárky a taštičky trochu přeházejte a nalepte na ně barevné výstřižky z časopisů, které je změní k nepoznání. 

Zkuste to jinak
Přejděme konečně k zajímavým návodům na zabalení dárku. Zde jsou slíbené tipy a nápady: Koupili jste mamince pod stromeček kabelku? Zabalte ji do jiné tašky a tu do obalu! Chcete trochu pozlobit svou starší sestru, anebo třeba babičku? Zabalte triko nebo mikinu, kterou pro ni máte do luxusního obalu od silně erotického spodního prádla! Že Váš bratr nebo přítel k smrti nerad čte? Nechť se jeho dárek na první pohled tváří jako tlustý román od klasického autora! Ale dost bylo vtípků! Jak zabalit dárek, aby vypadal opravdu vkusně? Použijte třeba červený balicí papír a zelenou stuhu. Za stuhu zastrčte větévku mahonie nebo šípků, přidat můžete i smrkovou větévku či snítku jmelí a kartičku se jménem. Elegantně vypadá také kombinace tmavě modré a zlaté. Jen si vyberte tu svou. Děti potěšíte, když dárky určené pro ně ozdobíte nějakým hezkým zvířátkem, například prasátkem, pejskem, sněhuláčkem, anebo sobem. A co s velkými dárky, které se do žádné taštičky ani krabičky nevejdou, a na které byste spotřebovali metry balicího papíru? Přikryjte je přehozem na postel nebo dekou! Na tu chvilku, co postojí pod stromečkem, to bohatě postačí! 

Tip: Dárky, které se kvůli jejich tvaru špatně balí, vložte nejprve do krabičky a tu zabalte. 

Šetřílkové pozor!
A na závěr jedno upozornění pro šetřílky. Také do loňského obalu můžete Vaše dárky letos znovu zabalit, dejte si však pozor na nápisy se jmény, které zcela nenápadně ulpěly po stranách a v rozích použitých obalů. Zmačkané obaly raději vyhoďte! To už je lepší, převést tuto záležitost v žert a zabalit dárek rovnou do novin!

Foto: Samphoto