Matrace pro spokojený spánek
Pokud vybíráte vhodnou matraci do postele, je radno dodržet několik důležitých zásad. V prvé řadě byste měli dát přednost specializovanému obchodu před hypermarketem. Ideální jsou spánková studia, kde si můžete matraci rovnou vyzkoušet. Matrace se vyrábějí z mnoha různých materiálů, existují pružinové, pěnové, taštičkové, pěnové, latexové, kokosové, atd. Při nákupu se vyplatí dát přednost prodejci, který má v nabídce matrace z více materiálů, neboť prodejce matrace z jednoho materiálu nemůže být v rámci svého poradenství objektivní. Dalším důležitým parametrem je tvrdost matrace.


Na tvrdosti záleží
Tvrdost matrace by měla být jedním z klíčových parametrů při výběru matrace. Obecně platí, že čím má člověk vyšší hmotnost, tím tvrdší by měl mít matraci. Dále záleží na Vašem zdravotním stavu, stejně jako na oblíbené poloze při spánku. Tvrdší matrace jsou vhodné pro všechny, kteří trápí ortopedické problémy, stejně jako pro ty, kteří spí převážně v poloze na zádech. Velmi oblíbené matrace s větší tvrdostí jsou matrace Dormeo, které mají speciální anatomické a ortopedické vlastnosti, díky nimž poskytují tělu dostatečnou oporu v oblasti krku, páteře i kyčlí.

Samotná matrace nestačí
Žádoucí parametry zvolené matrace mohou vyniknout pouze v kombinaci s kvalitním roštem umístěným pod matrací. Pouze ve spojení s roštem může matrace zajistit optimální rozložení hmotnosti Vašeho těla, což je zárukou plnohodnotného odpočinku. Vhodně zvolená sestava roštu s matrací kopíruje tvar Vašeho těla, poskytuje dostatečnou oporu páteři, a zároveň uvolnění všem zádovým svalům. Díky tomu se druhý den budíte svěží a odpočatí bez bolesti páteře či hlavy. Tak nezapomeňte pro kvalitní spánek je důležitá nejen správně zvolená matrace, ale také rošt. Vše, co potřebujete pro svůj klidný spánek, naleznete na webu
.