Během minulého roku se doslova roztrhl pytel s nabídkami malých kávovarů určených především pro domácnosti a menší provozy. Společnosti, které nabízejí tyto produkty si víceméně konkurují, ale mají společný cíl. Posunout skvělý zážitek z pití tradičního espressa do pohodlí domova a ještě více tak popularizovat oblibu kávových nápojů. 

Projekt Kavadoma.cz sází na šikovné propojení proslulého italského designu a osvědčeného výběru těch nejlepších káv. O co vlastně u kapslových systémů jde? Především o hygienu, rychlost, precizní dávkování a dodržení principů vzniku espressa. Kapslový systém přináší hned několik výhod najednou. Na rozdíl od klasických strojů s mlýnky je téměř bezúdržbový. Samotné espresso vzniká uvnitř kapsle, kterou po použití odstraníte. S ní také zbytkový „lógr“, který znečisťuje centrální jednotky klasických kávovarů. Žádné čištění mlýnku a žádné každodenní proplachování centrální jednotky. Kapsli jednoduše vyhodíte a přístroj je připraven vydávat další nápoj. Jediné co čistíte je vodní kámen. Záleží na Vás, jakou vodu používáte, tím prodloužíte interval odvápnění. Trvanlivost kapslí je více než rok takže není problém mít aktuálně k dispozici více druhů kávy a neriskovat tak ztrátu chuti a aroma jako u zrnkové kávy. Kapsli jednoduše založíte do stroje a neřešíte gramáž ani čerstvost kávy. Jednotlivé kávovary se liší designem, ovládacími prvky a množstvím funkcí. Se stoupající cenou kávovaru roste kvalita materiálů a počet funkcí, které automat zvládá. Kapsle jsou chráněny patentem, mají různé rozměry a tak je nelze používat do všech strojů současně.

Nautilus S01HS Top version je oproti ostatním kávovarům ve stejné cenové hladině vybaven navíc tryskou na vodu a páru. Můžete ho proto využít jako rychlovarnou konvici pro přípravu sáčkového čaje a nebo zpěnit krabicové mléko a vytvořit tak cappuccino nebo café latté. U strojů, které používají mléčné kapsle se cena míchaného nápoje naopak zdvojnásobí. Parní tryska vám ušetří náklady. Litr plnotučného mléka, které je pro míchané nápoje z kávy nejvhodnější, pořídíte za 15,-Kč a připravíte z něj pohodlně 10-15 porcí. Nautilus Top version má navíc unikátní způsob odstranění použité kapsle. Pomocí centrální páky umístěné na čele stroje kapsli do stroje založíte a při zpětném pohybu sama odpadne do nádoby integrované do stroje. Vyhnete se tak kontaktu s použitou kapslí, která je horká a mokrá. Neopaříte se, nezamažete ani nepokapete stůl nebo kuchyňskou linku. Po naplnění odpadní nádoby kapsle jednoduše vysypete do koše.


Přístroj je vybaven barevnou LED indikací pro různé režimy použití (výdej kávy, vody, páry, odvápňovací program, stand-by režim). Veškerý výdej regulujete sami ovládací pákou na boku stroje. Sami řídíte množství vydávané vody dle svých potřeb a zvyků. Přístroj lze nastavit tak, aby po hodině mimoprovozní doby šetřil až 98 % energie potřebné na ohřev vody.


Další výhodou kávovaru je systém aktivního předpaření kávové kapsle. Předpařením ještě více zvýšíte účinky pressování a vyluhování kávové směsi. Zmaximalizujete tím chuť a aroma výsledné emulze - espressa. S rozměry 25x30x35 cm se Nautilus vejde do každé kuchyně, lze ho převážet na dovolenou, rodinné oslavy nebo na chalupu. Nabízen je ve čtyřech barevných kombinacích. Decentní černostříbrný, elegantní stříbrný, extravagantní červený a perlově bílý. Pět druhů kávových kapslí uspokojí nároky na rozdílné chuti uživatele, v nabídce je 100% Arabica z centrální a jižní Ameriky, ale také silnější mixy s Robustami z Afriky i Asie.

Co dodat závěrem? Patříte-li mezi milovníky opravdu dobré kávy anebo si prostě jen nedovedete představit každodenní život bez tohoto nápoje, přesvědčte se sami o výhodách „domácí kavárny“ a kávovaru Nautilus S01HS Top version!

www.KavaDoma.cz

Přečtěte si také: Fasáda - tvář domova