Proč však vůbec rostoucí nábytek pořizovat?
Jednoduše proto, že zajistíme pro své děti zdravější sezení. Prvotní investice se sice může zdát poněkud vysoká, ale vzhledem k záruce 5 let a životnosti ještě delší nakonec zjistíte, že pořídit dětem právě rostoucí nábytek je velmi výhodné. Bonusem je pak dobrý pocit, že jsme pro jejich zdraví udělali opět o stupeň víc. Dítě by nemělo jen zdravě sedět, lépe je, když ho to bude i bavit. Když se mu budou líbit vzhled a barvy, bude mít pocit, že toto pracoviště je jeho království. Je tedy nutno rozumně skloubit vzhled (požadavek dětí) a funkčnost, trvanlivost a bezpečnost (úkol rodičů). Chcete-li mít zdravé a chytré dítě, kupte mu kvalitní rostoucí nábytek, který s ním poroste od 4 let až do dospělosti. Dejte dětem ten nejlepší dárek – zdraví!



Myslete na své děti
Rodiče při výběru židlí pro sebe bedlivě dohlížejí, zda má zvolený model všechny důležité a potřebné funkce. Při výběru židlí pro své děti na tyto požadavky často zapomínají, i když potřeby dospělých i dětí jsou z hlediska zdravého sezení v podstatě stejné. Mezi základní ergonomické požadavky patří: správná výška sezení – nohy ohnuté v pravém úhlu, možnost nastavení hloubky sezení – správná vzdálenost zádové opěrky pro pohodlné opření zad a adekvátní výška stolové desky – spodní části volně spuštěných loktů ve výšce pracovní plochy. Přestože v dnešní době existuje mnoho nastavitelných židlí a stolů, nábytek určený pro dospělé není vhodný pro děti – hlavně rozměrově, a také vzhled dětskou fantazii příliš nenadchne.



Na co si dát pozor při výběru
Na trhu je v současné době široká nabídka rostoucích i nerostoucích dětských židlí a psacích stolů, ne všechny modely jsou však kvalitní, funkční, rozměrově správné a pro dětské oči dostatečně atraktivní. Při výběru židle a stolu je třeba si dát pozor zejména na možnosti správného nastavení, ale také na barevné sladění s interiérem dětského pokoje (bílá barva koster se nehodí do každého pokoje, univerzálnější je neutrální barva stříbrná). Důležité jsou bezpečnostní prvky jako prevence úrazů, jak velká je pracovní plocha stolu a docela zásadní je také znát, jaké vybavení je již v základní ceně a jaké až za příplatek ….



Protože ne vždy znamená, že čím dražší nábytek, tím lepší, je vhodné dát na reference, zkušenosti, doporučení. Nakonec se však vše sčítá a vítězí ten nábytek, který se v určité cenové kategorii prodává nejvíce. Mezi takový nábytek patří zejména rostoucí židle Freaky, Freaky Sport a Actikid a rostoucí stoly Profi 32P3 – vše značkové výrobky společnosti MAYER CZ. Vše se zárukou 5 let včetně čalounění.



Katalog v pdf ke stažení

Chystáte se koupit rostoucí nábytek? Chcete vědět ihned o novinkách, slevách, soutěžích? Navštivte stránky výrobce www.facebook.com/mayercz a staňte se fanoušky.

Chcete-li si tento nábytek objednat, stačí zboží vyhledat u internetových prodejců, a pokud máte zájem o prohlédnutí vzorků v kamenné prodejně, tak zde je mapa prodejců.