A co vy? Máte ve své ložnici noční stolek, nebo tento drobný a často přehlížený kousek nábytku opomíjíte? V dnešním článku vám řekneme, proč vám stolek v ložnici rozhodně nesmí chybět!

1. Utváří celkový dojem

Dominantou ložnice je postel. O tom určitě nemusí být řeč. Jenže když se řekne postel, většina z nás si automaticky představí noční stolek po jejím boku. Máte to stejně? Možná vás to překvapí, ale noční stolek se významně podílí na celkovém vzhledu vaší ložnice. Můžete si vybrat honosné lůžko, které ale nikdy nebude působit tak nějak kompletně, pokud jej nedoplníte o noční stolek - v případě manželské postele pak logicky o stolky dva.

nocni stolek

2. Nabízí praktickou odkládací plochu

Už se vám někdy stalo, že jste uprostřed noci dostali strašnou žízeň a museli jste vstát, abyste se došli napít? Budete-li mít vedle postele noční stolek, můžete jej využít jako praktickou odkládací plochu, na kterou si můžete postavit sklenici s vodou nebo hrníček s čajem. Stejně tak vám stolek poslouží jako odkládací plocha pro lampičku, rozečtenou knihu, brýle na čtení nebo budík, se kterým každé ráno vstáváte do práce.

3. Slibuje jisté soukromí

Pořídit si můžete pěkný noční stolek disponující šuplíkem na zamykání. Divili byste se, kolik lidí si na nočním stolku cení právě ono soukromí, které jim nabízí díky uzamykatelnému šuplíku. Do toho si můžete schovat věci, které chcete mít po ruce, ale zároveň nechcete, aby se povalovaly jen tak ladem skladem někde v bytě.