K materiálům, které v poslední době v Česku získávají na oblibě a směle konkurují tradičním taškám, patří prvotřídní švédská ocel od Lindabu – předního světového výrobce a prodejce střešních a okapových systémů.
V kategorii „Plechová střešní krytina” získal letos Lindab ocenění TOP QUALITY 2016, které hodnotí kvalitu na základě osobní zkušenosti řemeslníků (tesařů, klempířů a pokrývačů) pracujících se stavebními materiály. A na trhu s okapy je systém Lindab Rainline u nás již řadu let jedničkou.

Falcovana stresni krytina Lindab Seamline
Falcovaná střešní krytina Lindab Seamline


Proč se na střechy hodí právě kvalitní plech?

Současná technologie plechových střešních krytin se začala vyvíjet během 19. století, ale ocel se jako střešní materiál používala již mnohem dříve. Nové způsoby válcování plechu vedly ke zlevnění, zavedení pozinkování pak přispělo ke snižování plošné hmotnosti plechů.

Profilovana stresni krytina Lindab Topline
Profilovaná střešní krytina Lindab Topline

Plech se tak okamžitě stal atraktivním střešním materiálem po stránce estetické, finanční i architektonické. Přední světoví výrobci, jako například Lindab, stále vylepšují materiály používané pro jejich výrobu a prodlužují tak jejich životnost. Základní výhody však zůstávají neměnné. Celistvost krytiny a její nízká hmotnost jí dávají náskok před ostatními materiály. Díky nízké hmotnosti krytina tolik nezatěžuje krovy a snáze se s ní manipuluje. Velkým plusem je také minimum spár a spojů. Plechové krytiny mají hladký povrch, který se nešpiní a není nasákavý, takže díky tomu skvěle odolávají mrazu. Protože se do nich nedostává voda, nehrozí degradace vlivem zamrznutí a následné expanzi ve struktuře materiálu. Díky pokročilým způsobům lakování ocelového plechu Lindab dosahuje bezúdržbová životnost krytiny délky 25-45 let podle použité varianty povrchové úpravy. I po uplynutí této doby se však střecha může udržovat nátěry stejně jako klasická pozinkovaná krytina - její životnost je tak prakticky neomezená.

Falcovana stresni krytina Lindab SRP Click
Falcovaná střešní krytina Lindab SRP Click, která se dá kromě střechy využít i na fasádu. Stylové, elegantní a neotřelé řešení!

Plechové střešní krytiny z kvalitní švédské pozinkované oceli dokážou výrazně přispět k tomu, aby stavby, na nichž jsou použity, vypadaly atraktivně a dobře zapadaly do okolního prostředí. A navíc šetří životní prostředí: ocel je totiž jako jeden z mála materiálů téměř stoprocentně recyklovatelná.

stresni krytina Lindab Topline
Profilovaná střešní krytina Lindab Topline

Široká nabídka krytin pro všechny typy střech
Střecha od Lindabu – to je osvědčená prvotřídní kvalita a dlouhá životnost, díky níž Lindab poskytuje záruku až 30 let podle typu vybrané krytiny a povrchové úpravy. Nabídka stylů a barevných odstínů je natolik rozsáhlá, že je možné zvolit střechu, dokonale ladící s dalšími stavebními prvky domu i s okolní zástavbou. Na výběr jsou profilované lehké střešní krytiny imitující pálenou tašku (Lindab Topline, Lindab Mega, Lindab Ideal, Lindab Goodlock),