Má smysl si ale stěžovat? Není lepší připravit se na to, že sluneční paprsky začnou pronikat do všech koutů místností, proteplí je a zároveň nám připomenou, že by bylo dobré chránit interiér před jejich účinky? Štěstí přeje připraveným a my - tým GARDINIA - jsme opravdu připraveni.

cervena roleta

Velice rozšířenou sluneční ochranou jsou od nepaměti rolety. Z minulých let je známe vybavené pružinou se zelenou textilií, nebo s hnědou netkanou textilií. Ta doba je pryč. Nevzhledné a neurčité textilie rolet jsou nahrazovány bavlněnou roletovou textilií s designem, roletovou textilií, která umožní slunečním paprskům „nakouknout“ do interiéru, nebo roletovou textilií, která nejen že interiér zatemní, ale pokud je opatřena antireflexní vrstvou, tak interiér ochrání před přehřátím a v zimě před únikem tepla.

stahovaci roleta

Dnešní rolety jsou vyráběny i v provedení s tenčí návinkou a dají se zavěsit na rám okna. Dokonce jejich montáž je tak vymyšlena, že není potřeba vrtačky ani šroubováku a jejich instalaci zvládne každý.
I ovládání rolety se změnilo. Nově se objevily rolety s bočním ovládáním řetízkem z umělé hmoty, nebo z kovu. Přirozenou výbavou rolet GARDINIA a ALUGARD jsou dětské bezpečnostní pojistky, které se v případě, že se do řetízku nechtěně „zamotá“, rozpojí a zamezí úrazu. Pojistkou lze zpětně řetízek spojit.

seda roleta

Původní a téměř se dá říci klasické ovládání rolety pomocí pružinové návinky rovněž doznalo změny. Již se nesetkáváme s tím, že roleta po jejím uvolnění „vylétne“ splašeně nahoru, ale díky vybavení brzdícím „motorkem“ velice klidně a kultivovaně dospěje do horní polohy. Některé rolety jsou vybaveny regulací rychlosti navíjení a možnou volbou polohy, kde se má roleta zastavit. Samozřejmě že motorové ovládání rolety je pro ty nejnáročnější zákazníky koncipováno tak, že se dá zakomponovat i do systémů inteligentních ovládání domů a roleta tím pádem reaguje na vycházející, či zapadající sluníčko, nebo se dá její pohyb časově naprogramovat.

modra roleta

Je opravdu z čeho vybírat. V programu GARDINIA a ALUGARD je více jak 100 druhů látek a odstínů. Pokud jste zastánci toho, že byste chtěli v interiéru přírodní materiál, pak Vás uspokojíme bambusovou roletou, pokud očekáváte ještě více než hru s barvou a chcete, aby roleta Váš interiér nevšedně zdobila, pak můžete roletu opatřit volánem, nechat si vyrobit shrnovací roletu známou také pod názvy římská roleta.

Zkuste se zařadit mezi ty, kteří budou na „útok“ slunečních paprsků dostatečně připraveni a připravte se také. Určitě nebudete litovat.
Těšíme se na Vás, navštivte naše stránky www.gardinia.cz. Tým GARDINIA je připraven Vám ochotně vyjít vstříc.

R.Záhoř