Dejte si do koupelny tikajícího strážce času.


Spolehlivý hlídače

Nástěnné hodiny v koupelně jsou velmi praktické, a to zejména pro ženy, které jsou zvyklé, dělat více věcí najednou. Jen si vezměte například na situaci, kdy v horkovzdušné troubě pečete dort na oslavu narozenin, a během půlhodinky se musíte dát do pořádku. Prostě se potřebujete udělat krásnou, než se dortík upeče. Chce to udělat svěží make-up, upravit nehty, vykouzlit super účes a najednou to není půl hodiny, nýbrž tři čtvrtě. A tuhle akademickou čtvrthodinku by vám výtvor v troubě nemusel odpustit. K tomu není co dodat. Sami vidíte bez diskuse, že spolehlivé hodiny v koupelně nejsou žádná zbytečnost.

 

Lepší než mobil

Koupelnové hodiny vás nezachrání pouze v případě takto vzácných příležitostí, jako je například příprava narozeninové oslavy. Strážce času je šikovný také pro domácí barvení vlasů, nebo když svůj obličej omlazujete nebo odmašťujete pomocí pleťové masky. (Nemusíte totiž chodit po bytě, a strašit ostatní členy rodiny, abyste se podívali do kuchyně či obývacího pokoje, kolik je hodin.)

Mít přehled o čase, se vždy vyplácí. Samozřejmě, že si můžete vzít do koupelny také budíka nebo mobilní telefon, ale ten se zde může snadno octnout v ohrožení. Zejména v případě, kdy součástí vaší koupelny je také WC, hrozí vašemu mobilnímu telefonu mnohá nebezpečí. V IT oddělení libovolné větší společnosti by vám mohli ukázat několik žádostí o nový firemní mobilní telefon s tím, že ten starý jejich držitelům údajně spadl do kbelíku s vodou. Nástěnným hodinám takové nebezpečí nehrozí. Jen je dobře připevnit.


Praktická koupelna

Nástěnné nebo závěsné hodiny jsou užitečným koupelnovým doplňkem. Pokud je vaše koupelna zařízena spíše v praktickém duchu, mohly by se vám hodit obyčejné závěsné hodiny, které lze zavěsit na závěsovou tyč ve sprchovém koutu nebo poblíž zrcadlové skříňky. Koupelnové hodiny jsou zpravidla vodotěsné, tak se nemusíte bát, že byste je poškodili během sprchování.


Do moderní koupelny

Pokud jste příznivci spíše moderního designu, nemáte rádi zbytečnosti, a vaše koupelna je zařízena v nekompromisně minimalistickém duchu, váš strážce času může klidně splynout s nezbytným vybavením koupelny. Na naší fotografii můžete vidět elegantní hodiny z nerezu, které jsou neoddělitelnou součástí vodovodní baterie. Nebo můžete zvolit jinou nenápadnou variantu. Co byste řekli hodinám zabudovaným do zrcadlové skříňky?


Dětem pro radost

Nemusíte mít přímo dětskou koupelnu, aby se v ní dětem líbilo. Stačí jen několik veselých doplňků. Jak by se dětem líbily veselé multifunkční hodiny v podobě praktické trojkombinace, která se sestává z přihrádky na mýdlo, věšáčku na ručník a ukazatele času? Nebo se můžete rozhodnout pro jednoduché hodiny ve tvaru některé z populárních pohádkových postav nebo zvířete. Jaká zvířata se hodí do koupelny? To vám jistě děti rády samy poradí. Pestrobarevná ryba, zelená žába, chapadlovitá chobotnice, krvežíznivý žralok nebo krab s pořádnými klepety.

 

O hodiny není nouze

Někteří krabi by mohli svými klepety ukazovat čas, co myslíte? Větší klepeto by bylo velká ručička a to menší malá ručička. Jak vidíte, designéři koupelnových doplňků mají bohatou fantazii a nejrůznější návrhy koupelnových hodin skutečně není nouze. Jen se podívejte, na internet, co jich tam najdete! Nebo si troufáte na výrobu vlastních koupelnových hodin? Možná máte někde v zásobě příliš obyčejný ciferník, který by se dal originálně vylepšit a zavěsit do vaší oblíbené místnosti. 

Text: Markéta Veselá
Foto: Samphoto