Dnes již opravdu existuje pomocník, jenž vám splní sen a stačí jej pouze naprogramovat a on vysaje bez vaší asistence. Trilobite od Electroluxu je robotický vysavač, kterému zadáte příkaz a on jej prostě vyplní.

Můžete si zvolit jak pravidelný úklid v určitý den a určitou hodinu, stejně jako mimořádný úklid po náročnějším dni.


Jak vůbec takový robotický vysavač pracuje?


Trilobite pracuje na základě ultrazvukových vln a signálů, díky kterým Trilobite objeví všechny předměty a dokáže se jim tak vyhnout. Jeho putování začíná nejdříve kolem stěn, které změří a zároveň očistí všechny okraje. Po změření místnosti si matematicky označí tu nejúčelnější trasu k efektnímu úklidu daného pokoje.

Přístroj má zabudovány i velmi citlivé senzory, díky kterým nemůže spadnout ze schodů a poškodit se. Vysavač je navíc tak důmyslně promyšlen do detailů, že nemůže ani uvíznout mezi nebo pod nábytkem, protože má speciální závěsný systém, který tomu zabrání.


Velkou výhodou je možnost nastavení síly úklidu od běžného přes rychlý nebo dokonce na výrazné znečištění. Takže, pokud čekáte návštěvu a máte málo času, stačí jen naprogramovat a bleskový úklid je prováděn, zatím co se můžete věnovat přípravě pohoštění nebo úpravě svého zevnějšku.


A věřte, že tohle ještě není všechno.


Robotický vysavač totiž nepotřebuje složité ruční dobíjení, jako je zvykem a nutností u jiných automatických vysavačů. Pokud vysavači dochází baterie, sám se dojede nabít do nabíjecí stanice. Pokud díky slabé baterii vysavač nedokončil přednastavený program, po nabití jej automaticky dokončí.


Vysavač je schopný pojmout nejen běžný prach, smetí a drobky, ale také je jeho předností i vysátí opravdu drobných mikročástiček prachu. Proto pokud máte v domácnosti potíže s alergiemi, věřte, že Trilobite s nimi velmi rychle zatočí a váš domov bude nejen čistější, ale také zdravější.


Máte strach o nábytek? Nemusíte, vysavač je vykonstruován tak, aby se taková věc, jako je poškrábání či otlučení prostě nestala. Velikost a kulatý tvar, který nám tak trošku připomíná přerostlý discman, jsou předurčeny k vysávání pod postelí a jiným nábytkem. Odpadá vám tak ohýbání a úmorné zápolení s prostorem.

Díky robotickému vysavači odpadá také zápasení s téměř vždy krátkou šňůrou, která se zachytává za nábytek . On totiž žádnou nemá.


Prostě opravdu jen naprogramujete a vše je zařízeno bez nutnosti vaší asistence.


V podstatě jediné, co musíte pro správný a důkladný úklid vaší domácnosti udělat je výměna prachové schránky a filtru.


Takže teď stačí jen šetřit, aby se Trilobite mohl stát právoplatným členem vaší domácnosti. Uvidíte, že se vám i za vyšší pořizovací cenu zajisté vyplatí.

 

Foto: Electrolux