Svět tapet

Naše exkurze do světa tapet nás zavedla do eshopu www.Tapetyzlin.cz, který má také svou kamennou podobu. V obou případech nás mile překvapila bohatá nabídka tapetového sortimentu, která zahrnuje jak tapety na vláknité buničině, tak jejich klasické papírové příbuzné. Ve zdejším světě tapet jsme našli široký výběr vzorníků od různých výrobců a dodavatelů, např. AS Creation, Rasch, Eifinnger, ULF MORITZ a řady dalších.


Bytové tapety

V kategorii AS Creation si tvůrci se vzory tapet skutečně pohráli. Zaujala nás zejména nabídka decentních černobílých tapet, dále pak krásné barvy a vzory tapet Amelie Vlies, které dokážou propůjčit holým stěnám vzhled romantického zámečku nebo orientálního paláce. V případě, že nejste velkými příznivci vzorů, můžete zvolit jednobarevnou tapetu a tu pro oživení doplnit vzorovanou bordurou. Pokud je vám blízký spíše country styl, také máte z čeho vybírat! Několik hodin práce a vaše kuchyně nebo jiná místnost bude prosycená dechem levandulového vzoru, který je typický pro jih Francie. Jestliže by se vám líbilo spíše něco extravagantního, prohlédněte si tapety řady Esprit. 
 
Dětské tapety

Designéři AS Creation pamatovali také na nejmladší část populace. Ložnici vašich ratolestí jistě zútulní tapety Sweetheart (pro menší děti), anebo Sweet 16 (pro starší teenagery).

Výrobce Rasch přichází s kolekcí papírových tapet Bambino 2009. Děti se tak mohou radovat ze stěn zdobených jemnými proužky, puntíky, či drobnými vzory. Vláčky pro chlapečky, princezničky pro děvčátka, domečky a zvířátka pro všechny menší děti. Stejně jako v případě kolekce tapet pro dospělé se můžete i v dětském pokoji rozhodnout pro některou z krásných jednobarevných tapet doplněnou bordurou se vzorem.


Luxus pro náročné

Není stěna jako stěna. Náročné stěny volají po luxusních tapetách! Jak zní tip pro tyto stěny? Tapety Ulf Mortiz- Scala, jejichž decentní barevné kombinace a originální vzory inspirované architekturou i přírodou vytvoří i z toho nejobyčejnějšího obývacího pokoje luxusní salónek. Račte se přesvědčit! 

Přetíratelné tapety

Nevíte, k čemu tento druh tapet slouží? Rádi vám to prozradíme. Účelem tzv. přetíratelných tapet GO/PRO2 je, poskytnout stěnám dekorativní strukturu a ochranu před jejich možným poškozením. Tento druh tapet se po nalepení přetře akrylovým nátěrem. Použitím této dvoufázové techniky stěny získají jemnou strukturu omítky v nejrůznějších vzorech. Váš obývací pokoj či ložnici tak mohou zútulnit například geometrické obrazce nebo decentní motivy, jako je například antický sloup.

 

Fototapety

Moderním interiérům zase svědčí fototapety. Je libo černobílé velkoměsto, zátiší v teplých barvách, nebo něco pohádkového? Chcete, aby váš pokoj zdobili zástupci vodního světa či pestrá rozkvetlá louka? Toužíte přetvořit svůj pokoj v divokou džungli, přístavní město nebo snad ve skutečný ráj? Žádný problém. Vybírat můžete z jednodílných i mnohodílných tapet výrobce KOMAR a dalších s motivy, na které si jen vzpomenete. Pro náročné příznivce tapet je zde nabídka digitálních exklusivních fototapet.

 

Když se vám nechce tapetovat

Dáváte přednost malbě? I malované stěny potřebují občas oživit. I vám, kdo nechcete tapetovat, mají Tapety Zlín co nabídnout. Jistě už jste slyšeli o moderní samolepící dekoraci na stěny. Její hlavní výhoda spočívá ve snadné, rychlé a čisté práci. Na pobledlou či barevnou stěnu nalepíte květiny, motýlky nebo větší zvířata, asymetrické tvary, postavy, jednoduché vzory, to podle toho, co se vám líbí. Teenagery zase potěší zajímavé plakáty, nejčastěji s motivem aut či motorek. 

Přehlídka dvou tváří

Naší pestré tapetové přehlídky se můžete zúčastnit dvěma způsoby. Tu pohodlnější variantu umožňuje internetový obchod www.Tapetyzlin.cz, kde jistě oceníte přehlednost jednotlivých sekcí a možnost rychlé objednávky zboží bez nutnosti předchozí registrace. Pokud vás provedení a design některé z tapet zaujme, jednoduše ji vložíte do pomyslného nákupního košíku a vyplníte objednávku. Druhý způsob je sice poněkud náročnější, zato však máte možnost, vidět tapetové krasavice v jejich životní velikosti. Tuto čest budete mít, když se rozjedete do vzorkovny ve Zlíně-Malenovicích, kde můžete shlédnout ukázky tapet i dekorativních technik přímo na stěnách, či výstavních panelech. Ať už se rozhodnete pro nákup v eshopu nebo v kamenném obchodě, přejeme vám šťastnou ruku při výběru!


Tapetyzlin.cz


Přečtěte si také: Jaká je vlastně moderní kuchyně?