Ty nejmenší saunové kabiny pro jednoho se lehce vejdou i do panelákových bytů. A pokud ji nechcete mít v bytě, dejte ji třeba na balkon, do sklepa nebo na půdu.

Ideální místo pro domácí saunu: koupelna
Ideálním místem pro saunovou kabinu je koupelna. Je dobře odvětrávaná a navíc se hned po saunování můžete zchladit ve sprše. Nejmenší saunové kabiny se snadno vejdou i do panelákových koupelen. Například saunovým kabinám Mini stačí méně než jeden a čtvrt metru čtverečního.

sauna Future interier

Malé saunové kabiny mají ještě další dvě výhody:
• Jsou levnější
• Sestavení trvá jen pár hodin

Potřebujete jen rovnou podlahu, trochu prostoru a elektrickou zásuvku poblíž. A pokud takové náhodou takové podmínky nemáte, nevadí. Kvalitní výrobce, jako je třeba česká společnost Saunasystem, vám rád navrhne saunu na míru.

sauna Future

Hledejte kvalitu
Počítejte s tím, že i malá sauna v bytě vás bude stát přes 30 000 Kč. Přesto je lepší sáhnout po ní, než koupit kabinu za pár tisíc. Levné sauny bývají z nekvalitního materiálu, který se rychle opotřebovává a opěrky pak třeba pálí do zad. A pak vás asi saunování moc bavit nebude.

Infrakabinu vybírejte podle zářičů

Obzvlášť důkladně vybírejte, pokud chcete infrakabinu. Každá kvalitní infrasauna totiž potřebuje kvalitní zářiče. Jen tak má léčivé účinky a netrvá jí trvat desítky minut, než se nahřeje.

sauna Modus

Ideální jsou kabiny se zářičem Philips Vitae. Nahřejí se do 1 vteřiny a díky nejmodernějšímu zářiči mají největší léčebné účinky. Ani pro kvalitní infrakabiny nepotřebujete moc místa. Například kabinám ISV stačí i méně než jeden a půl metru čtverečního.