Na co si máme dát pozor, pokud volíme plastová okna?
V nabídce najdeme různé variabilní profily, profily s dokonalou funkčností, elegantním vzhledem a také mnoho moderních tvarů a barev. Dnes se těší velké oblibě okna v barevném provedení imitující dřevo. Kvalitní výrobce oken vám na vaše přání zhotoví i nestandardní rozměry a atypické tvary oken. Skleněná výplň oken je důležitá zejména z hlediska odolávání extrémním vlivům vnějšího prostředí. Můžeme zakoupit okna s ochranou protihlukovou, sluneční, zvukovou a tepelnou. A co takové kování? Kliky bychom měli vybírat z řad bezpečnostního kování, které je odolné proti násilné manipulaci a tím zvyšuje bezpečnost proti vloupání. Svou roli kování hraje také v bodě izolace, kde přítlakem křídla může být izolační schopnost vynikající či nikoli. Počet komor by měl být v rozmezí počtu 5 až 7.

Co nás bude zajímat, pokud si vybereme dřevěná okna?
Nespornou výhodou dřevěných oken, kterou mají s okny plastovými společnou je, že mají vysoký tepelný odpor a výrazně snižují hlučnost z venkovního prostředí. Oproti plastovým oknům, která mohou vzhled přírody pouze imitovat, se zde však jedná o skutečný kousek přírody do vašeho bytu, domu, chaty nebo chalupy. Dříve nebyla jiná, než dřevěná okna a možná právě díky tomu zaznamenaly tolik technologických pokroků a vylepšení. Jedním z nich je i skutečnost, že dnešní eurookna mají dlouhou životnost a tzv. přirození dýchají, větrají. Se skleněnou výplní je to obdobně jako v případě plastových oken. Stejně tak i s jejich ochranou. Z dnešních dřevěných oken jsou nejčastěji prodávaným typem Eurookna, která jsou vyráběná z dřevěných, vícevrstvých a lepených profilů. Tyto profily eliminují kroucení dřeva a umožňují tak osazení dřevěných oken komfortním kováním. Další velkou výhodou dřevěných profilů je skutečnost, že díky nim lze zužitkovat celé stromy, přičemž vzniká naprosto minimální přírodní odpad.

Parapety
Parapety, nedílná součást oken, bez kterých se neobejdete. Dbejte na to, aby stejně jako vaše okna byly z kvalitního materiálu, který jim značně prodlouží životnost. Také dbejte o kvalitu jejich povrchu, díky které budou při užívání odolnější, a vy na ně budete smět umístit prakticky cokoli, co bude třeba (dekorace, květiny). Parapety buď můžou ladit s okny, anebo se žaluziemi. To už záleží na vás.