Již 21. ročník veletrhu PRAGOINTERIER NEW DESIGN představí průřez všemi oblastmi bydlení od podlah, koberců, nábytku, osvětlení a matrací, až po bytový textil a doplňky.

PRAGOINTERIER NEW DESIGN 2009 pod heslem „O stylu nemusíte jen snít, u nás ho najdete.“ názorně ukáže, že 21. století přináší stále více technického pokroku, jako například nové a nové možnosti elektronického ovládání chodu domácnosti, a předvede neustále se rozšiřující nabídku nábytku moderního designu i materiálů, podlah s novými povrchovými úpravami, koberců nových vzorů a tvarů a vůbec všeho, co do našich domovů vnáší pocit pohodlí a luxusu.

 

Letošní ročník PRAGOINTERIER NEW DESIGN, v rámci kterého se na celkové výstavní ploše přesahující 10 000 m představí 318 vystavovatelů z České republiky, Slovenska, Turecka a Číny, přináší řadu novinek. Jednou z nich je nová soutěž s názvem TOP LIGHT pro firmy s osvětlením. Firmy, které vystavují, ale i firmy nevystavující, přihlásily do soutěže novinky nebo designově zajímavá světla. Exponáty hodnotí odborná komise a vítězné firmy budou oceněny na slavnostním večeru veletrhu.

 

Na veletrh se letos přihlásila také řada nových firem. „Poprvé se veletrhu účastní Kuchyně Hanák, návštěvníky zaujme firma Ventec se zajímavou novinkou - pisoárem bez vody, luxusní mosazné postele nabízí firma B&N Holding“, řekl mluvčí Incheby Praha Radovan Ježovič. Poprvé našly svoji cestu na Pragointerier také prodejci nábytku Alchymist, Colosseum, Home Office, Ita.Dva i Berger & Partners se svými podlahami. Chybět nebudou ani firmy Ipeko, Mi-Pol-Group, Silex, nábytek Rott, firma Golasowski, Profilighting, Bego a další.

 

V rámci odborného programu proběhne Tisková konference Asociace českých nábytkářů na téma Designové trendy společně s firmou BÖHM, která představí svého designéra Miro Pištěka, autora sedacích souprav nové kolekce SEDĚT. Návštěvníky zaujme i celá řada zajímavých přednášek, například přednáška o výběru barev v interiéru od Ing. arch. Silvie Cejpkové, zástupkyně firmy Colour Affects, vystoupení reprezentantů firmy Philips, kteří pohovoří o výběru osvětlení v interiéru, nebo pojednání na téma Životní cyklus dosloužilé zářivky, aneb co se s zářivkou děje poté, co dosvítí, v podání firmy Ekolamp.

Velmi zajímavou součástí doprovodného programu letos budou Dny s bytovými designéry, které přináší úspěšný internetový projekt Umíme udělat domov (www.umimeudelatdomov.cz). V rámci dnů s bytovými designéry, které se na Pragointerier New Design uskuteční v pátek 13. února a v sobotu 14. února, mohou návštěvníci veletrhu využít možnosti bezplatné konzultace s bytovými designéry, navštívit zajímavé přednášky a účastnit se soutěže o bezplatný návrh jednoho pokoje od bytového designéra.

 

Pragointerier New Design nadále zachovává výhodné spojení s obsahově příbuzným 4. veletrhem kancelářského nábytku a vybavení PRAGOOFFICE a výstavou nových možností Bydlení 2009. Hostem na veletrhu jsou Hrnčířské trhy, které představí lidovou tvorbu 80 keramiků a výtvarníků. Soubor veletrhů opět zaplní plochy všech pavilonů holešovického výstaviště, včetně montované haly, která bude přistavěna od brány výstaviště až k Průmyslovému paláci, i volné plochy před ní.

 

Pragoofice 2009 – nové trendy a inspirace pro vaši kancelář

Již 4. ročník veletrhu kancelářského nábytku a vybavení PRAGOOFICE proběhne ve dnech 12. - 15. února 2009 na pražském výstavišti souběžně s veletrhem PRAGOINTERIER NEW DESIGN 2009. Dnes již tradiční veletrh si svými uplynulými ročníky vybudoval prestižní pozici jediné veletržní základy s námětem kancelář ve všech souvislostech v České republice.

Předchozí ročníky jasně potvrdily, že vybavení kanceláří není jen otázkou funkcionality, ale také pohodlí a designu. Veletrh PRAGOOFFICE se stal místem, kde se zájemci z řad odborníků i veřejnosti mohou seznámit s novými trendy a nechat se inspirovat při zařizovaní kanceláří nápaditými a funkčními kombinacemi. Důsledně dodržovaná odbornost veletrhu a důraz na kvalitní ztvárnění expozic posilují image zúčastněných firem.

Na výstavní ploše 1000m2 se letos v rámci veletrhu PRAGOOFICE představí 34 vystavovatelů z České republiky a Itálie. Mezi ty nejvýznamnější patří přední český výrobce - nábytek Exner, nejmodernější kancelářský nábytek představí firmy Office Pro, Office Interier, RAMA Bohemia či Adelon, do světa luxusu v kanceláři Vás zavede italský vystavovatel Industria Mobili Mio Dino, prezentační systémy představí Jansen Display. Prohlédnout si budete moci také kancelářské židle od firmy Mayer CZ, zátěžové koberce KMD nebo softwarové systémy LCS International. Chybět nebude ani gastrotechnika pro kanceláře v podání Nestle Česko, divize Nespresso.

Pořádání veletrhu v souběhu s tradičně silným veletrhem PRAGOINTERIER NEW DESIGN se již v minulosti osvědčilo. Souběžné pořádání oborově blízkých veletrhů umožňuje představit ucelenou přehlídku vybavení bytů i interiérů veřejných budov. Široce koncipovaná nabídka je atraktivní zejména pro odborné návštěvníky, na své si ale přijdou i laici.

V rámci doprovodného programu proběhnou dvě zajímavé soutěže. PRACOVNÍ MÍSTO ROKU 2009 je soutěží pro výrobce, prodejce, architekty a interiérová studia. V rámci soutěže KANCELÁŘSKÁ ŽIDLE ROKU 2009 mohou návštěvníci spatřit jedinečnou přehlídku tuzemských výrobců a dovozců předních světových značek kancelářských židlí. Expozice ucházející se o výhru v obou soutěžících bude možné shlédnout po celou dobu veletrhu. Odborná komise je zhodnotí 12. 2. a vyhlášení výsledků soutěží proběhne při společenském večeru dne 13. 2. 2009.

 

Více informací na www.incheba.cz, www.pragointerier.cz, www.pragooffice.cz