Podzimní práce na zahradě jsou různorodé a je potřeba věnovat čas každé z nich. Kdo má zahradu, ten určitě moc dobře ví, že je potřeba ulevit stromům, sklidit ovoce, upravit záhonky nebo naposledy posekat trávu. Odměnou za vynaložené úsilí, čas i snahu, vám bude zahrádka připravená na novou sezonu, která vám bude dělat jen samou radost.

Jak zužitkovat odpad ze zahrádky?
Jakmile se pustíte do sekání trávy, hrabání listí nebo zkracování větví na ovocných stromech, vytvoříte tak zelený odpad. A logicky se budete ptát: kam s ním?! Nechat jej volně povalovat na zahradě bez jakéhokoli ladu a skladu není dobrý nápad - půda by pod jeho tíhou nemohla během zimy dostatečně dýchat. Navíc pokud si na vzhledu vaší zahrádky zakládáte, určitě nechcete, aby se vám někde v rohu vytvořila nevzhledná kupka ač biologického odpadu.

komposter

Otázku zužitkování a skladování zeleného odpadu můžete vyřešit poměrně jednoduše: vsaďte na kompostér! Ten lze využívat jak na malých, tak i větších zahradách - velikost lze přizpůsobit. Přítomnost kompostéru oceníte nejen na podzim, ale i kdykoli během roku.

Kompostér jako skvělý pomocník
S nástupem podzimu je potřeba oštípat špatné a staré větvičky stromů, které brání těm novým. Samozřejmostí je okopání záhonků a jejich příprava na zimu, během které budou odpočívat a nabírat síly na novou sezonu. Nutné je sklidit ovoce a to efektivně zpracovat, špatné kusy naopak zlikvidovat. Během podzimních měsíců hodně padá listí, které je-li volně po trávníku, neumožňuje půdě dýchat. Je tedy dobré jej pravidelně hrabat. Při všech těchto činnostech bude kompostér vaším skvělým pomocníkem. Díky němu zužitkujete všechen zelený odpad a nebudete si tak muset lámat hlavu nad tím, kam všechen bio odpad dáte. Odměnou vám bude kvalitní hnojivo, které můžete další rok použít na své zahrádce a dopřát jí tak tu nejlepší péči.

co do kompostu

Jednoduchý design a šikovné ovládání
V eshopu kompostery.cz najdete rozmanitou nabídku kompostérů z recyklovatelného plastu s praktickým víkem a otočným ventilem pro opravdu snadné a rychlé ovládání. Ventil zajistí přístup vzduchu potřebný pro výrobu hnojiva a boční dvířka nabídnou jednoduché vyjímání vyrobeného bio kompostu. Najdete zde i kompostovací sila vhodná pro ohraničení volně ležících kompostů. I ty umožňují efektivní zpracování odpadu na vaší zahradě. Do konce tohoto roku navíc máte příležitost pořídit vybrané modely za sníženou cenu, tak toho určitě využijte!