Stolek mnoha funkcí 
Konferenční stolek je zcela obvyklou součástí obývacích pokojů. Slouží nám především jako odkládací plocha, kam si položíme rozečtené noviny, šálek kávy, nebo misku oříšků během sledování napínavého filmu. Když svou návštěvu po obědě usadíme do měkkých polštářů sedačky, přichází čas, podávat na tomto stolku odpolední kávu. Z tohoto důvodu angličtina používá pro označení tohoto druhu nábytku sousloví „coffee table“, což ve volném českém překladu znamená „stolek sloužící k servírování kávy“. Kromě výše jmenovaných funkcí mohou některé konferenční stolky rovněž sloužit jako skladovací prostory na tiskoviny, ubrousky a další předměty, které máme rádi pěkně po ruce.

Tři designové lahůdky 
Designované konferenční stolky nejsou pouze praktickými a užitečnými kousky interiérového nábytku, mohou se pochlubit také svým krásným vzhledem. Protože naším cílem je vnést do Vašeho interiéru trochu oživení a inspirace, zaměřili jsme se na opravdové lahůdky moderního designu. Postupně Vám představíme loto konferenční stolek se skrytým úložným prostorem, švýcarský stoleček, který není inspirován ničím jiným než sýrem, a konečně stolek v designu kdysi tolik populární Rubikovy kostky.

Malý navenek, velký uvnitř 
Tento kulatý konferenční stolek má jednu velkou skrytou výhodu, která spočívá v dokonale ukrytém úložném prostoru. Noviny, časopisy, CD a DVD nosiče, drobnosti, jako jsou papírové kapesníčky či nůžtičky na manikúru, to vše můžete ukrýt do zdánlivě malého stolečku. Svým lesklým černobílým designem se loto stolek hodí především do moderně zařízených interiérů. Základna tohoto praktického společníka do obývacího pokoje byla vyrobena z hliníku, deska je skleněná. Stolek pochází ze země mistrů v designu, tedy z prosluněné Itálie, konkrétně z dílny společnosti COM. P. AR. 

Tip: Vzhledem k použitému designu bude servírovaná káva nejlépe chutnat z jednoduchých bílých či červených šálků. 


Švýcarský stoleček inspirovaný sýrem 
Švýcarský stoleček vznikl podle návrhu brazilského designéra Paola. I v tomto případě se jedná se mistrné spojení funkčnosti a estetické tvůrčí činnosti. Třebaže vznik stolečku byl inspirován jednou ze základních surovin švýcarské kuchyně, kulatým bochníkem tvrdého sýra, který lze porcovat, jeho design zdaleka není tak přízemní. Švýcarský konferenční stoleček dodá každému soudobému interiéru neobvykle elegantní ráz. Přestože byl navržen speciálně pro prostory velkých obchodních společností, svou službu Vám může prokázat také v domácím prostředí – v obývacím pokoji či pracovně. Stolek z kombinace přírodního dřeva a bílého plastu lze rozložit na osm na sobě nezávislých „pracovních stanic“, jakýchsi malých demoverzí stolečků, na které si můžete položit třeba notebook. Po rozložení zbude kulatý střed uprostřed, který zůstane centrálním stolkem. Složení stolečku je stejně snadné jako jeho rozložení. 


Stolek inspirovaný populárním hlavolamem 
Poslední ze stolečků se bude nejvíce zamlouvat těm z Vás, kdo milujete hlavolamy. Nejedná se o ježka v kleci, i když i tento nápad by mohl stát za úvahu, ale o populární Rubikovu kostku. Akrylátový stolek v jasných optimistických barvách vnese rozruch i do toho nejnudnějšího obývacího pokoje. Díky motivu puzzle bude Váš interiér opravdu cool! Že se kostka k Vaší decentní pohovce před televizí příliš nehodí? Třeba by mohla najít své místo v ložnici Vašeho teenagera. 


Foto: www.toxel.com, www.freshome.com

Přečtěte si také: Jak správně vybrat digestoř