V obchodech je běžně neseženete, ale trocha inspirace nikdy neškodí, co říkáte? 

Ta pravá židle
Také patříte do skupiny náročných zákazníků, které již omrzelo sedět na prachobyčejné židli? Tak to jsou následující řádky určeny přesně Vám. Především interiéry, kde moderní je příliš nezařizovat, nahlas volají po nějakém zpestření. Pořídit si novou, originální židli není příliš složité. Jen najít trochu inspirace a vybrat si tu pravou.

Ta pravá židle je ta, která Vás na první pohled osloví. Nebudete ani chvilku váhat (dokud neuvidíte shluk čísel označující cenu), protože Vám bude zcela od počátku jasné, že tento kus nábytku byl navržen přesně pro člověka, jako jste Vy. Ale i když se tato skvělá úžasná židle, jejíž cena se rovná sumě prostředků, které jste si doposud naspořili na důchod, není nic ztraceno! Vezměte obrázek a vyrazte do dílny, kde Vám tento skvost vyrobí na zakázku. Budete mít krásnou originální židli a ještě Vám zbude trochu peněz na stáří. 

Není noha jako noha
Máte rádi výraznou červenou? To by se Vám mohla líbit tato čtyřnohá, jak také jinak, židle známého rapera Pharrela Williamse. Jenže tato židle nemá obyčejné nohy, jak židle obvykle mívají. Dvě přední nohy jsou ženské a dvě zadní mužské. A všechny čtyři ve své obvyklé životní velikosti. Židle tak věrně znázorňuje zásadní rozdíl ve tvaru ženské a mužské nohy, který si často ani neuvědomíme.

Tento kus nábytku je navíc neobyčejně sexy. Symbolizuje totiž stojící pár. Žena stojí vpředu a muž za jejími zády jako opora. Extravagantní židle se tak hodí jak do ložnice, tak do obývacího pokoje. A vlastně proč by nemohla stát také v chodbě? Nezvykle nohatou židli si mohou zákazníci koupit v různých barevných provedeních. Třeba i v černém. Tak to vidíte, celebrity už nemají pouze své parfémy, šaty a šperky. Vrhli se také na nábytek! Pharrell Williams vytvořil toto netradiční sedátko ve spolupráci s Domeau and Pérés. 

Židle s kapucí
Mikiny s kapucí snad nikdy nevyjdou z módy, hlavně u nás, kde je po velkou část roku počasí prostě na mikinu. V oblibě je mají hlavně mladí, sportovně či pohodlně založení lidé. Už jste ale slyšeli o židli s kapucí? Na našem webu ji dokonce i uvidíte! Hráškově zelená krasavice se štíhlýma bílýma nohama na fotografii pochází z dílny designérského studia Campana Brothers. A jaké materiály na ni páni designéři ráčili použít? Rozhodli se pro kombinaci uměle vyráběné plsti, dýhy a oceli (na nohy). 

Kapuci, která dělá židli, ale vlastně i celý interiér, kde ji postavíte, šik, lze použít k mnoha účelům. Její majitel si do ní může ukrýt třeba knihu, mini notebook, nebo přes ni pěkně frajersky přehodit svou vlastní bundu s kapucí. Na rozdíl od dobového křesla s polstrováním zde nemá nikdo co namítat.

Tento typ nábytku sluší především moderním, vzdušným a světlým interiérům, kde převládá jednoduchost. Zajímavý a přitom naprosto nekomplikovaný tvar zcela nenuceným způsobem ozvláštní celou místnost. 

Pokud máte vyvinutý barvocit a rádi kombinujete barvy, možná Vás to bude lákat, abyste pod židličku s kapucí vybrali nějaký pěkný koberec. Šedá, jedovatě růžová nebo podobná zelená? To už je na Vás. 

Fantazii se meze nekladou
Člověk vždy nemusí utratit spoustu peněz proto, aby získal krásný originální nábytek. Kdo má bujnou fantazii a šikovné ruce, nebo někoho šikovného po ruce, ten si může udělat židli třeba z nepotřebného kusu koberce či podobného materiálu, jak to vidíte na našem posledním obrázku. Pokud se však nechcete pouštět do nábytku vlastní či zakázkové výroby, a přitom by si Váš interiér nějaké to oživeníčko zasloužil, poohlédněte se po zajímavých barových stoličkách. Těch je totiž na výběr celkem slušné množství, a to i v běžně dostupných obchodech. Moderní je, kombinovat přírodní materiály, jako je například dřevo, se syntetickými. 

Tak nebuďte suchaři a nastěhujte si k sobě domů originální sedátko! 


Foto1: http://www.gallerynaga.com
Foto2: http://artstyleonline.com
Foto3: http://www.coolest-gadgets.com