Tak schválně - pokud máte zahradu, jaké úkony jsou podle vás potřeba provádět, aby zahrada nejen krásně vypadala, ale i dobře sloužila? Mluvíme zde o sekání trávy, prořezávání stromků, hrabání spadaného listí, starost o záhonky a keře, provzdušňování trávníku - pokračovat bychom mohli ještě dlouho, viďte? U všech těchto činností logicky vzniká odpad, který je potřeba nějak efektivně zužitkovat. Jenže jak?!

Pořízením kompostéru můžete jedině získat
Jak na své zahradě likvidujete biologický odpad? Dáváte jej na jednu hromadu, umístěnou kdesi v zapomenutém a méně viditelném koutě vašeho pozemku? Nebo jej vždy složitě odvážíte na skládku? A víte co? My známe lepší řešení: pořízení kompostéru! Tenhle šikovný pomocník se snadno a hravě postará nejen o odpad vyprodukovaný na zahradě - listí, posečená tráva, větvě, ořezané keře atd - ale i o kuchyňský odpad, kam patří slupky ze zeleniny a ovoce, lógr z uvařené kávy, zbytky nezkonzumovaného jídla nebo třeba skořápky od vajíček.

zahradni komposter

Pořízením kompostéru tak zabijete hned dvě mouchy jednou ranou - získáte šikovné a praktické řešení, jak se zbavit vzniklého odpadu, aniž byste jej museli nevzhledně skladovat někde na neuspořádané hromadě nebo jej vozili na povolenou skládku.

Pomocník, který na zahradě nepřekáží

Dřevěný kompostér od společnosti Vladeko se okamžitě stane nedílnou součástí vaší zahrady. Je vyrobený ze smrkových fošen, které byly ošetřeny tlakovou impregnací. Díky tomu se prodlouží jeho trvanlivost a zůstane po dlouhou dobu v co nejzachovalejším stavu. I když necháte kompostér stát kdekoli na zahradě, přírodní podmínky v podobě deště, větru ani mrazu mu neublíží. Impregnační látka je ekologicky nezávadná, ta samá se používá například i pro impregnaci dřevěných konstrukcí dětských hřišť - nemusíte se proto bát chemických látek škodlivých pro vaše zdraví.

dreveny komposter

Vyrobte si vlastní hnojivo a ušetřete

Máte na své zahrádce stromy, keře nebo rostliny, pro které potřebujete hnojivo? Pokud jste jej až do dnešního dne pořizovali za své náklady, máte zde další důvod, proč si kompostér pořídit: snadno a prakticky zadarmo si vyrobíte svoje vlastní kvalitní hnojivo, které budete moci dále využívat na zahradě.

skladani komposteru

Kromě toho, že dřevěné kompostéry nejen pěkně vypadají, ale navíc na zahradě i hodně pomáhají, nabízí i velice snadnou montáž. Dřevěný kompostér dáte dohromady stejně snadno jako dětskou stavebnici a jeho složení vám zabere jen několik málo minut. Navíc jednotlivé části do sebe perfektně zapadají, což vám umožňuje postavit dva kompostéry na sebe a vytvořit tak jeden velký.