Moderní otopná tělesa
Ukázkovým příkladem „radiátorů nové generace“ jsou designová otopná tělesa od předního evropského výrobce energeticky úsporných výrobků pro vytápění, chlazení a ventilaci - JAGA, která dávají zákazníkům na výběr z velmi široké nabídky - od diskrétních radiátorů, až po vzhledově atraktivní doplňky. Díky tomu může každý zvolit řešení, které mu bude nejvíce vyhovovat. To však nejsou jediné důvody rostoucí obliby moderních otopných těles JAGA – neméně ceněnou předností je jejich schopnost zajistit efektivní vytápění objektů i při minimálních rozměrech, při maximální možné úspoře energie.

topna telesa JAGA

Na velikosti už nezáleží
Právě nejnovější podlahové řešení Jaga - těleso Micro Canal nás zaujalo svými obdivuhodně skromnými rozměry 6 cm x 13 cm. Malý, ale neobyčejně výkonný výměník tepla Low-H2O doplněný dynamickými, ovšem takřka neslyšnými aktivátory (metrová délka činí 21 dB (A)), je jasným důkazem toho, že na velikosti už dávno nezáleží – i malý radiátor může být zdrojem velkého tepla. Navíc nejnovější EC motory tělesa Micro Canal přinášejí výhodu nižší spotřeby až o 50%.

topne teleso micro

Účinné a univerzální řešení

Neméně zdařilou ukázkou řady otopných těles JAGA je vzhledově kompaktní těleso Freedom, které se rovněž může pochlubit vysokou účinností. Další výhodou tělesa Freedom je jeho kompatibilnost s tepelnými čerpadly a ostatními tepelnými technologiemi, a to i při extrémně nízkých teplotách vody. Těleso lze tak využít i k chlazení, je vhodné pro kondenzační a nekondenzační chlazení studenou vodou. Univerzálnost použití je charakteristickou vlastností těles JAGA představujících ideální řešení pro nízkoteplotní systémy, se kterými pracují tepelná čerpadla, stejně jako pro solární energetické systémy či kondenzační kotle.

topne teleso freedom

Topení jako moderní umění
Tímto sortiment technologicky vyspělých a vzhledově zdařilých výrobků JAGA zdaleka nekončí. Jeho nedílnou součást tvoří konvektorová tělesa typu STRADA, TEMPO, LINEA PLUS, ale také například dřevěný radiátor KNOCKONWOOD. Nás po designové stránce nejvíce oslovila dekorativní otopná tělesa ze série IGUANA, SANI, MOON, CROSSROADS, GEO (hřející kámen) a další, která spojila odvětví vytápění s moderním uměním a dala tak vzniknout novému trendu v bydlení.

designove topne teleso JAGA

JAGA se pyšní mnoha oceněními
Pro zajímavost dodejme, že se produkty JAGA pyšní celou řadou prestižních ocenění, jako je certifikát LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) a DGNB (German Sustainable Building Seal). Za zmínku rovněž stojí Moskevská Věž Federace, jedna z nejvyšších budov Evropy, úspěšné projekty typu Telefonica HQ ve Španělsku nebo nové mezinárodní letiště v portugalském Portu.

JAGA produkty

Úspora, estetika a bezpečnost
V oblasti bydlení však nejvíce oceníme právě spojení nízké spotřeby, příjemného vzhledu a bezpečnosti. Právě v souvislosti s bezpečností bychom rádi zmínili ještě barevné těleso PLAY, ideální řešení do dětského pokojíčku, protože na rozdíl od běžného radiátoru u něho nehrozí riziko poranění. Pokud hledáte energeticky úsporné, bezpečné a estetické řešení pro vytápění, navštivte stránky www.jagacz.com. Úsporná, estetická a bezpečná tělesa JAGA si zamilujete!