Dřevěná vůně druhého domova
Dřevo má blahodárný vliv na lidské zdraví, v jeho obklopení se cítíme uvolněně a jeho krásná přírodní vůně nás uklidňuje. Z pohledu konstrukčního materiálu má dřevo tu výhodu, že umožňuje rychlou výstavbu. Není tedy divu, že je nejoblíbenějším materiálem při výstavbě rekreačních objektů, především chat. V současné době, kdy roste obliba dřevěných srubů, není problém, nechat si postavit srubovou chatu na klíč. Váš druhý domov přitom může mít mnoho podob. Můžete mít srub, chatu nebo klasickou roubenku. Záleží na Vašich představách, možnostech a přáních.

Srubová chata na klíč

Chata bez starostí
Hlavní výhodou provedení na klíč je, že Vám postaví druhý domov takřka bez starostí. Nemusíte shánět stavební povolení, architekta, shánět materiál, koordinovat jednotlivé stavební práce, atd. Samozřejmě, že druhé bydlení bez starostí máte pouze v případě, že vsadíte na kvalitního dodavatele. Osvědčený dodavatel srubů a roubenek na klíč, společnost WOOD LIFE CZ s. r. o., používá k výstavbě vysoce kvalitní smrkové dřevo ze sušeného smrku. Stěny mohou mít tloušťku 33 nebo 44, 52 mm (dvojitá pero – drážka), v rozích jsou spojeny tzv. zámkem s dvojitým pérováním, což zaručuje jejich pevnost.

Víkendový srub na klíč

Srubová chata pod drobnohledem
Standardní dodávka, která může mít různé rozměry, zahrnuje impregnovaný podkladní a podlahový rošt, podlahové palubky tl. 19mm, srubové stěny, konstrukci střešního pláště, záklop střechy z hoblovaných palubek tl. 19mm, štítové a okapové desky, okrasy, okna, dveře, krytinu střechy-pískovanou lepenku, dřevěné lišty. Svou srubovou chatu si můžete za příplatek doplnit o tepelnou izolaci střechy a podlahy, a zlepšit tak její tepelně izolační vlastnosti. Dále ji lze doplnit o střešní krytinu, klempířské prvky a nátěrové hmoty. Vybrat si můžete i bohatého příslušenství, kam patří větší přesah střechy, přístavek, přístřešek, terasa, dveře navíc, okna a okenice.
Zaneprázdnění zájemci o srubovou chatu jistě ocení možnost nechat si vypracovat dokumentaci k stavebnímu povolení a ohlášení stavby. Pokud chcete načerpat inspiraci pro svou srubovou chatu na klíč, můžete se nahlédnout do galerie dokončených realizací.

Zahradní domek nebo stěhování?
Že je dřevěný dům Vaším mnohaletým snem, ale už máte dům se zahradou, takže Vám nezbývá čas, starat se ještě o druhý domov? Nechte si postavit alespoň zahradní domek. Anebo se přestěhujte a mějte roubenku jako svůj první domov. Roubenky se svými energetickými parametry odpovídají nízkoenergetickým stavbám a jejich vzhled můžete díky široké paletě materiálů používaných na dokončení obvodových stěn a vnitřních příček (dřevěné obklady, dřevo, kámen a další) plně přizpůsobit svým představám.