Základní prvky retro-koupelny
Není retro jako retro – nejprve promyslete, do jakého historického období byste chtěli svůj interiér ladit. V případě koupelny pečlivě zvažte především výběr obkladu, který bývá nejdominantnějším prvkem. Volit můžete z množství provedení, například imitujících zámecké obložení nebo staromódní tapety. Také vodovodní baterie jsou důležitou součástí vybavení – hodí se především mosazné a bronzové typy, které dokonale imitují starobylý vzhled.

Moderna a starožitný styl – spojení neslučitelného?
Naopak – jednotlivé styly se čím dál častěji prolínají. Zvolte jeden dominantní starožitný prvek, například volně stojící vanu na nožičkách, a zbytek dolaďte moderně. Výhodou mísení stylů je, že nemůžete udělat chybu – zkrátka vyberete zdánlivě nesourodé prvky, které vám k sobě pocitově ladí. Hledáte-li trochu inspirace, podívejte se na profesionální návrhy moderních koupelen.

Další styly, které přicházejí do módy

Glamour

Glamour je primárně fotografický styl zachycující krásu a půvab ženského těla. V interiérovém designu se projevuje rafinovanými barevnými kombinacemi matné stříbrné, bílé a černé barvy. Oblíbená je také fialová. Hodí se robustní, zdobný nábytek. Doplňky mohou být moderní i starožitné.

Romantika
Nadčasovou romantikou nic nezkazíte. Vyberte bílý nebo krémový nábytek a k němu o odstín tmavší obklady. Dominovat by měly oblé tvary a spíše masivní nábytek. Celkový dojem ideálně podtrhnou drobné květinové vzory – například v růžové, lila nebo světle modré barvě. Nezapomeňte sladit také doplňky. Bát se nemusíte ani živých nebo sušených květin.

Venkovský styl
Romantice je velmi podobný i venkovský styl. Ten se vyznačuje menší zdobností a spíše účelným vybavením. Výběru barev se v tomto případě meze nekladou, většinou však bývá základem světle až tmavě hnědá. Důraz je opět kladen na kvalitní nábytek z masivu. Také doplňky volte v přírodních odstínech a z odpovídajících materiálů – dřevo, ratan, kámen, sklo apod. Další variantu představuje koloniální styl – charakterizuje jej strohé účelné vybavení v přírodních barvách.

A to nejlepší na závěr – vybavit koupelnu v některém z nevšedních designů nevyjde o nic dráž než uniformní klasika. Například český prodejce koupelnového vybavení Sapho připravil pro své klienty zajímavé předvánoční akce.
Při koupi celé koupelny navíc dostanete až 30% slevu!